Edilii visează la taxatori cu fise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gestionarea dezastruoasă a celor peste 3.000 de locuri de parcare, preluate de Primăria Capitalei de la firma Dalli Exim, se lasă cu disponibilizări.

După ce a reuşit „performanţa“ de a face cu peste 3.000.000 de lei mai puţini bani într-un an decât făcea înainte când parcările erau administrate de către fosta firmă al lui Dorin Cocoş, municipalitatea încearcă să resolve situaţia.

„Am făcut nenumărate controale, aproape în fiecare săptămână, şi am adus mai mulţi taxatori în comisiile de disciplină. Unii au fost daţi afară, dar ne-au chemat în judecată, au câştigat şi a trebuit să-i reangajăm“, explică Alina Roman, directorul Administraţiei Străzilor.

“Pentru două persoane s-a dispuns măsura „Avertisment scris”, iar pentru alţi doi angajaţi s-a decis încetarea detaşării. Aceştia din urmă au atacat dispoziţiile de încetare a detaşării în contencios administrativ, unul fiind reîncadrat, celălalt aşteaptând hotărârea instanţei judecătoreşti”, se arată într-un comunicat trimis de Administraţia Străzilor.

130 de aparate în loc de oameni

Alina Roman susţine că singura soluţie prin care poate fi oprit acest fenomen este introducerea aparatelor de taxat. Astfel, cei peste 130 de angajaţi ai Primăriei care se ocupă în prezent de perceperea tarifului ar fi înlocuiţi de aparate electronice care eliberează tichete.

„Fiecare persoană care ar folosi aceste locuri de parcare şi-ar lua singură biletul, fie cu fise, fie prin SMS. Bineînţeles, va trebui să existe câţiva angajaţi care să verifice dacă şoferii care folosesc locurile de parcare şi-au procurat aceste bilete. Ar fi astfel mult puţine cheltuieli cu personalul “, a declarat Alina Roman, pentru „Adevărul“.

Şi Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, recunoaşte că administrarea celor peste 3.000 de locuri de parcare luate de la Dalli în vara anului trecut nu este eficientă: „Desigur că va trebui să îmbunătăţim gestionarea acestor locuri de parcare, prin introducerea unor sisteme moderne de monitorizare şi taxare. Mai avem multe de făcut în acest sens”.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite