O CAPITALĂ, UN SINGUR PRIMAR Edilii de sector, luați la întrebări de procurori pentru mită electorală, o mașină de lux înregistrată ilegal și pentru moartea unui cetățean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Poteraş este singurul primar de sector în funcţie trimis în judecată de DNA într-un dosar cu retrocedări ilegale. Cu toate astea, toţi şefii celor şase administraţii au trecut pragul parchetelor pentru diferite cazuri de corupţie în care erau învinuiţi sau au dat cu subsemnatul ca martori.

Cristian Poteraş, primarul sectorului 6, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru abuz în serviciu, la începutul lunii martie, împreună cu alţi şase funcţionari publici din cadrul instituţiei pe care o conduce. Ei au fost acuzaţi că au retrocedat ilegal, în 2006, şase terenuri din Capitală. Cu o suprafaţă totală de 119.647 metri pătraţi, aceste terenuri valorau 58,2 milioane de euro la momentul respectiv.

Şi edilul sectorului 3, Liviu Negoiţă a ajuns în luna octombrie a anului trecut în atenţia DNA, care a întocmit pe numele său un dosar aflat în acest moment în faza cercetărilor prealabile. Motivul: mai multe contracte în valoare de 100 de milioane de euro pentru lucrări de asfaltare pe care primarul le-a dat unor prieteni de partid.

Vanghelie la DNA: de la Revelion la mită electorală
Marian Vanghelie, şeful de la sectorul 5 a fost audiat de procurorii DNA în mai multe cazuri. Cel mai recent este datat în mai 2010 când primarul a venit să dea declaraţii într-un dosar în care era acuzat, împreună cu alţi membrii PSD, de mită electorală.
Procurorii anticorupţie au făcut verificări şi într-un alt dosar privind eventuala implicare a primarului în repartizarea sau executarea unor lucrări de reparaţii şi de modernizare a unor şcoli din sector în urmă cu şase ani. Vanghelie a mai fost la DNA în 2004 în legătură cu înfiinţarea magazinelor Economat, organizarea petrecerilor de Revelion din 2003 şi cu privatizarea magazinului Bucureşti.    

Chiliman, nereguli de 53 de milioane de lei
Andrei Chiliman, edilul sectorului 1, a fost cercetat de Parchetul Judecătoriei din sector pentru evacuare ilegală în 2007. Peste un an, însă, procurorii au decis neînceperea urmăririi penale. El nu a scăpat însă de dat declaraţii, fiind audiat tot în 2008 de procurorii anticorupţie într-un alt dosar după ce reprezentanţii Rodipet au depus o plângere cu privire la amplasarea chioşcurilor de presă.

De altfel, la începutul lunii trecute, a fost dat publicităţii un raport al inspectorilor Curţii de Conturi în care se susţinea că în cadrul instituţiei condusă de edil există nereguli în valoare de peste 53 de milioane de lei.

Cadilacul lui Piedone l-a condus la DNA
În 2005, Neculai Onţanu, şeful de la sectorul 2, a fost cercetat penal pentru moartea unui fost cadru MApN. Acesta a murit de frig după ce a fost evacuat cu forţa din casa unde stătea cu chirie şi nu i s-a găsit o altă locuinţă socială.

Şi Cristian Piedone, primarul de la 4 a fost cercetat de uz de fals după ce şi-a înscris maşina Cadilac în Bucureşti pe când avea buletin de Argeş.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite