EXCLUSIV VIDEO-FOTO Chinezii au inaugurat la Afumaţi cea mai mare poartă de intrare într-un cartier chinezesc din Europa. 20 de metri înălţime!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri, proprietarii Complexului Comercial Chinatown din Afumaţi au celebrat finalizarea construcţiei celei de-a doua porţi de intrare într-un cartier chinezesc ca mărime din lume şi prima din Europa, după una care se găseşte în ţara lor natală. Ea are 26 de metri lungime şi 20 de metri înălţime iar pentru montarea şi pictarea ei s-a lucrat un an şi două luni, cu patru luni mai mult decât pentru ridicarea complexului.

Artificii cu confetti, oameni îmbrăcaţi în costume de leu sau în shaolini, tobe tradiţionale şi mulţi chinezi adunaţi la intrarea în complexul Comercial Comercial Chinatown din Afumaţi. Aşa s-a desfăşurat inaugurarea celei mai mari porţi de intrare într-un cartier chinezesc din Europa şi a doua ca mărime din lume. Preşedintele complexului, de origine chineză dar pe care îl cheamă sau cel puţin aşa susţine el, Alexandru Ion, i-a dirijat pe ceilalţi şefi chinezi de la complex, care au rostit în cor: La Mulţi Ani România!, La Mulţi Ani China! Şi La Mulţi Ani Chinatown!.

image

APASĂ PE POZELE DE MAI SUS PENTRU FOTOGALERIE DE LA INAUGURARE! POZE: PETRICĂ TĂNASE

„Nici în New York, nici în Canada, nici în Australia nu există mai mare ca la Bucureşti. Lungime 26 de metri, înălţime 20 de metri. Asta e poartă Chinatown cu modele dinastia Ching, un simbol imperial“, a explicat preşedintele pe româneşte. Construcţia porţii a durat mai mult chiar decât ridicarea propriu-zisă a complexului comercial. „A durat cu aproximativ patru luni mai mult decât construcţia complexului: poarta a durat un an şi două luni, iar complexul opt luni. A fost foarte multă muncă miguloasă. Toate sunt montate manual. Au venit patru pictori din China care au pictat, iar toate lemnele au fost montate bucăţi-bucăţi. Nu am folosit cuie decât pentru părţile mari“, a explicat Alexandru Ion.

Pe poartă este scris în chineză – Chinatown şi este împodobită cu mai multe simboluri tradiţionale şi dragoni care exprimă bucurie, fericire şi noroc.

La inaugurare au participat şi membrii ai unui grup de arte marţiale de la Liceul Lazăr, care au făcut Dansul Leului, eveniment tradiţional chinezesc care se face la orice eveniment deosebit.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite