EXCLUSIV Un bucureştean şi-a construit casă pe bloc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul a început în urmă cu câţiva ani să ridice pereţii unei case chiar deasupra apartamentului în care locuia, la ultimul etaj, pe Strada Academiei nr.35-37, sector 1.

Fotografii: Mircea Păun

Casa de pe bloc

Pentru aceste lucrări, reprezentanţii Inspectoratului de Stat în Construcţii au aplicat o sancţiune contravenţională în anul 2000, în baza prevederilor Legii nr.50-1991 – republicată, domnului Buzle Ioan – la acea dată fiind Preşedintele Asociaţiei de Locatari a imobilului din str.Academiei nr.35-37, sector 1.

Potrivit vecinilor, bărbatul care locuia la ultimul etaj al blocului situat pe strada Academiei din Capitală s-a gândit să utilizeze şi terasa de deasupra apartamentului în care locuia. Astfel, acesta s-a apucat de ridicat zidurile unei case. "Vroia să se extindă. Am auzit că ar fi vrut să facă scară în interior, să aibă acces şi la apartamentul de deasupra. Noi am crezut că i-au dat cei de la primărie acte şi pe terasa aia", a spus o lucuitoare din zonă.
Blocul pe care a construit se află chiar în centrul Bucureştiului
“În urma verificărilor s-a constatat că pe terasa imobilului au fost executate lucrări de construire, fără autorizatie, constând în desfiinţarea unui zid de cărămidă în lungime de aproximativ 10m şi înălţime de aproximativ 1,70m şi executarea a trei ziduri de cărămidă, unul în lungime de aproximativ 10m şi înălţime de aproximativ 2,50 m prevăzut cu trei goluri de fereastră, poziţionat la limita exterioară a terasei spre str.Academiei, unul în lungime de aproximativ 6m, iar celălalt în lungime de aproximativ 4m, care împreună formează închiderile perimetrale ale unei încăperi”, au declarat reprezentanţii Inspectoratului de Stat în Construcţii.

Totodată, inspectorii au precizat că acest caz a făcut obiectul unui dosar penal instrumentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, care a dispus scoaterea de sub urmărire penală a d-lui Buzle Ioan şi aplicarea unei sancţiuni cu caracter administrativ.

Această construcţie a fost executata fără autorizaţie de construire pe o proprietate privata, iar Primaria Capitalei nu poate desfiinţa construcţia fără hotărârea unei instanţe judecatoreşti (legea 50/91, art. 32, alin. 1 – 4), dar va face toate demersurile ce se impun în vederea dezafectării acesteia.


image
image
București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite