EXCLUSIV Tupeu de viceprimar: i-a fost ridicată maşina şi şi-a recuperat-o gratis!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrătorii de la firma de ridicări auto CFR Transauto SRL i-au „săltat“ maşina viceprimarului sectorului 1, Dan Tudorache, în urmă cu mai bine de o lună. După ce a primit amendă de la Poliţie, politicianul şi-a recuperat automobilul, marca Toyota Celica, fără să plătească niciun şfanţ firmei de ridicări, pe motiv că era în timpul serviciului şi că dumnealui „lucrează în slujba cetăţenilor“. 

În urmă cu mai bine de o lună, la 14 septembrie, în jurul prânzului, Dan Tudorache, viceprimarul sectorului 1, şi-a parcat maşina marca Toyota Celica neregulamentar pe strada Nicolae Drossu, în apropiere de intersecţia cu Alexandru Constantinescu, din sectorul 1. Peste câteva minute, lucrătorii de la firma de ridicări CFR Transauto SRL, au venit în zonă împreună cu poliţiştii rutieri pentru „a face curăţenie“.

Printre autoturismele „săltate“, muncitorii i-au agăţat şi maşina proprietate personală a edilului şi i-au dus-o la centrul de pe str. Aleea Mateloţilor nr.31 din spatele Casei Presei Libere. Bieţii „ridicători“ nu au ştiut că au luat autoturismul „numărului doi“ în organigrama primăriei din cauză că maşina nu era marcată în niciun fel.

Şi-a recuperat maşina cu legitimaţia de viceprimar

Când Tudorache s-a întors în intersecţie, ia maşina de unde nu-i! „Şeful de sector“ a plecat imediat către centrul de ridicări. Aici, şi-a scos legitimaţia şi le-a arătat celor de la CFR Transauto cu cine au de-a face. S-a întocmit proces verbal, dar edilul nu a plătit taxa de 868 de lei pe care trebuie să o dea orice cetăţean parchează maşina neregulamentar pe străzile din sectorul 1.

Din păcate pentru el, legitimaţia de la primărie nu i-a folosit şi la Poliţie: oamenii legii i-au dat 4 puncte amendă şi 3 puncte de penalizare pentru oprire neregulamentară.

„Nu am plătit nimic pentru că eu lucrez în slujba cetăţeanului“

Contactat telefonic, viceprimarul a spus, în primă fază, că nu îşi aminteşte dacă i-a fost ridicată maşina. După ce a văzut că reporterii „Adevărul de Seară“ au toate datele incidentului, el a recunoscut, dar a adăugat că era într-o deplasare în timpul serviciului. „S-a întâmplat în timpul prânzului. Am mers la Piaţa Domenii, unde am efecuat mai multe controale. Am lăsat maşina acolo pentru că nu aveam unde parca. Dacă aveam şofer personal, nu mai mi-o ridicau, dar eu merg cu autoturismul personal!“, a declarat edilul.

El a mai spus că nu a plătit firmei de ridicări niciun ban pentru că se afla în câmpul muncii. „Am mers în aceeaşi zi să o ridic. Nu am plătit nimic pentru că eram în timpul serviciului şi eu lucrez în slujba cetăţeanului“, a subliniat acesta.

Întrebat de reporterii „Adevărul de Seară“ dacă este stipulat în vreo hotărâre de consiliu dacă viceprimarului nu trebuie să i se ridice maşina, Dan Tudorache a spus că nu îşi mai amminteşte. „Dacă primul-ministru îşi opreşte maşina în mijlocul intersecţiei, i-o ridică cineva?“, a întrebat politiciannul, retoric, în timp ce susţinea că totuşi legea este egală pentru toţi.

Reprezentanţii firmei CFR Transauto SRL au declarat că viceprimarul a plătit taxa de 868 de lei pentru ridicarea maşinii.

UPDATE 14.30:

Contactat telefonic din nou astăzi Dan Tudorache a susţinut că nu el a plătit taxa de ridicare, de fapt, dar l-a trimis pe un consilier de-al său. „Nu aveam bani la mine şi nu am putut să plătesc nimic atunci! A trebuit să trimit pe un consilier ca să plătească pentru mine mai târziu“, a adăugat edilul.
Întrebat de reporterul „Adevărul de Seară“ dacă este posibil ca o persoană să îşi recupereze maşina pe încredere, susţinând că va fi trimisă altă persoană cu banii, Tudorache a răspuns că el este o persoană credibilă.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite