EXCLUSIV „Poliţiştii ne-au electrocutat, ne-au bătut măr şi ne-au spart telefoanele“ (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi fraţi gemeni susţin că au fost umiliţi şi bătuţi crunt de poliţiştii de la Secţia 10 pentru că l-au apostrofat pe un băiat la o terasă. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 cercetează plângerea penală depusă la Poliţia Capitalei de către Loredan şi Florin Corneanu, ambii în vârstă de 27 de ani.

Totul s-a întâmplat în urmă cu două luni. În noaptea de 31 iulie spre 1 august, în jurul orei 2.00, Loredan şi fratele lui geamăn, Florin, erau la o terasă din Centrul istoric.

În jurul orei 4.30, Laura, una dintre fetele care îi însoţeau i-a cerut lui Loredan s-o conducă până la toaletă. „Mi-a spus că s-a certat cu o fată din bar şi îi este frică să meargă singură. Am mers cu ea şi cealaltă a sărit la ea să o bată“, povesteşte Loredan. Băiatul împreună cu un agent de pază de la local le-au despărţit pe cele două.

Loredan Corneanu susţine că nu vrea niciun ban de la poliţişti ci doar ca aceştia să fie pedepsiţi pentru ce le-au făcut

La puţin timp, „scandalagioaica“ împreună cu un prieten au plecat din bar, dar nu înainte de a-i înjura pe Loredan şi pe cei din grupul său. Aceştia au ripostat, oferindu-le acelaşi „tratament“. Peste două minute, trei echipaje de poliţie au oprit în faţa terasei. „Ne-au luat cu forţa pe mine şi pe fratele meu. Le-am spus că am şi eu drepturile mele şi mi-au răspuns că o să vedem noi la secţie“, a adăugat Loredan.

L-au pus să stea în genunchi în secţie
În maşină, Florin a încercat să-şi sune avocatul, dar unul dintre poliţişti i-a smuls telefonul. Fratele său a intervenit şi agentul i-a pus cătuşe.
În faţa secţiei, Loredan a fost împins din maşină şi toţi agenţii au început să dea în el cu picioarele. „Nu mi-a venit să cred. Mă loveau peste tot. Aveam şi cătuşele la mâini şi nu puteam să mă apăr“, a mai spus băiatul.

Florin Corneanu spune că agenţii i-au umflat ochii

Agenţii i-au introdus în camere separate pe cei doi fraţi şi au continuat să le aplice acelaşi tratament. „Poliţistul care a intrat în încăpere cu mine mi-a zis să stau în genunchi, dar am refuzat. Asta l-a enervat şi a început să mă pălmuiască. Mai târziu a mai intrat unul, a stins lumina şi mi-a dat un pumn în gât. Apoi mi-a luat telefonul, a dat cu el de colţul mesei şi l-a băgat în chiuvetă. Credea că îl înregistrez“, îşi aminteşte, cu groază, Loredan.

Torturat cu un aparat de electroşocuri
Florin a primit un tratament şi mai crud: şase agenţi au dat în el, i-au umflat ochiul şi l-au electrocutat cu un aparat cu electroşocuri. După aproximativ 45 de minute, băieţii au fost eliberaţi. Au făcut plângere la Poliţia Capitalei şi în următoarea zi şi-au scos certificat medico-legal de la INML. Florin a primit şase zile de spitalizare. Plângerea a ajuns la Judecătoria Sectorului 3 şi un procuror se ocupă acum de caz.

Florin Corneanu susţine că a fost torturat cu aparatul cu electroşocuri de poliţiştii de la Secţia 10

Şefii de la Secţia 10 susţin că nu ştiu nimic de acest caz. „Eu eram în concediu în acea perioadă şi nu ştiu nimic de acest conflict. Deocamdată nu am fost sesizat de procurori. În cazul în care li se va dovedi vinovăţia, vom iniţia şi noi o anchetă internă“, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, comandantul secţiei, Adrian Nicolae Dinu.

Florin Corneanu susţine că a fost torturat cu aparatul cu electroşocuri de poliţiştii de la Secţia 10 2
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite