EXCLUSIV Politehnica a tăiat lanţurile ilegale de la Dumars

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii universităţii sunt revoltaţi că angajaţii Clubului Dumars închiriază ilegal locurile de parcare ale universităţii. După ce un angajat al Clubului Dumars a fost surprins sâmbătă noapte cu camera ascunsă în timp ce primea suma de 10 lei de la jurnaliştii „Adevărul“ , conducerea Universităţii Politehnica Bucureşti a luat primele măsuri.

„Azi-dimineaţă, ne-am trimis oamenii să taie cu flexurile lanţurile parcărilor. Astea sunt locurile noastre, sunt locurile de care ar trebui să beneficieze studenţii noştri care stau în campus“, a spus directorul de întreţinere patrimoniu al instituţiei de învăţământ, Constantin Zaharia. El a adăugat că săptămâna aceasta se va decide în Senatul Universităţii dacă va fi sau nu reziliat contractul cu Clubul Dumars.

Un alt angajat a fost filmat azi-noapte cu camera ascunsă de jurnaliştii „Adevărul de Seară“. În jurul orei 23.00, tânărul dirija de zor maşinile care urmau să parcheze lângă club. La un moment dat, doi bărbaţi se apropie de el. Par că se cunosc iar băiatul le dă nişte bani.

După plecarea bărbaţilor, doi poliţişti se apropie de tânăr, încep să-l chestioneze, dar se retrag la interval de câteva minute. Am coborât din maşină iar la întrebarea dacă ne putem lăsa maşina în parcare şi dacă trebuie să plătim, tânărul ne-a spus că plătim doar dacă vrem, şi că obicei percepe 5 lei pentru şoferii mai săraci şi 10 lei pentru cei mai bogaţi.

Angajat la negru de club
După ce am intrat în vorbă cu el, a mărturisit că el şi colegul său iau câte 80 de lei pe noapte doar din bacşiş. Aflăm că nu au semnat niciun contract cu managerul clubului, dar că acesta nu îi cere bani, ci se mulţumeşte că ei asigură ordinea în parcare. Cu alte cuvinte asigură parcarea pentru clienţii clubului, deşi locurile respective sunt marcate de universitate ca fiind ale studenţilor.

Managerul Clubului Dumars, Vali, declara ieri că nu are nicio legătură cu studenţii care fac tranzacţii şi că nu îi cunoaşte pe cei care percep bani pentru parcare. „Noi nu avem nicio responsabilitate şi nu ne interesează. Nu e treaba noastră, nu ne priveşte“, a mai spus managerul.


Urmăriţi întregul episod înregistrat cu camera ascunsă pe bucureşti.adevarul.ro, astăzi, după ora 19.00

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite