EXCLUSIV ONLINE Pagină de Facebook pentru protestatarul din Parlament imediat după ce s-a aruncat de la balcon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În mai puţin de jumătate de oră de la incident, Adrian Şobaru figurează cu profil pe pagina de soclizare Facebook. Poza ataşată, este cea surprinsă de fotoreporterii prezenţi în plenul Senatului, în momentul căderii.

La doar 15 minute de la editarea profilului, bărbatul avea patru persoane care au apreciat pagina.

La informaţiile despre Adrian Sobaru apare: „Adrian Sobaru este un electricianul TVR, care s-a aruncat de la balconul Parlamentului, în dimineaţa zilei de 23 decembrie. A fost scos din sala de plen de echipajul SMURD şi a strigat de pe targă "Libertate!".

EXCLUSIV Medicul-deputat care a acordat primul ajutor protestatarului din Parlament: „Îi curgea sânge din nas. Risca să se înece

Sobaru s-a aruncat în semn de protest de la balconul plenului Parlamentului în timpul şedinţei în care se dezbătea moţiunea de cenzură, chiar în momentul în care premierul Emil Boc a luat cuvântul.

"S-a aruncat cineva de la balcon", au spus parlamentarii prezenţi în sală.

"Asta este viaţa în care trăim noi!", a spus bărbatul, care s-a aruncat de la balcon în semn de protest. El purta un tricou pe care scria cu markerul: "Ne-aţi ciuruit şi ne-aţi vândut, ne-aţi ucis viitorul copiilor!".


Incidentul s-a petrecut exact în momentul în care premierul Emil Boc a preluat cuvântul. Omul s-a aruncat de la balcon strigând „Pentru tine, Boc". Imediat, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a cerut de urgenţă îngrijiri medicale. „112 urgent, vă rog să apeleze cineva. Întrerupem şedinţa lucrările până la clarificarea acestei situaţii“, a strigat Geoană, imediat după incident.

Bărbatul avea scris pe tricou „Ne-aţi ciuruit/Ne-aţi ucis viitorul copiilor noştri/ Libertate“. El a aterizat pe  băncile din sală şi s-a lovit la cap. În cădere, bărbatul a lovit şi un pupitru.

Are un copil bolnav de autism
Potrivit primelor informaţii, este vorba despre un electrician de la Televiziunea Română, aflat în timpul programului de lucru, pe nume Adi Sobaru, în vârstă de 43 de ani. Bărbatul are doi copii, dintre care unul suferă de autism. Se pare că acesta era supărat pentru că fusese tăiată îndemnizaţia de ajutor pe care o primea pentru acesta.

Întrebat de jurnalişti, imediat după incident, dacă se continuă dezbaterea moţiunii, premierul Emil Boc a răspuns: „cel mai important lucru acum este să salvăm viaţa acestui om“.
Un echipaj medical de la SMURD care acordă primele măsuri chiar la Palatul Parlamentului s-a deplasat în mai puţin de zece minute la faţa locului pentru a-l ajuta.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Anca Onofrei, la faţa locului au mai venit încă două echipaje de medici. „Bărbatul a fost imobilizat pe targă. I-a fost pus un guler cervical pentru a putea fi transportat în siguranţă. Funcţiile vitale sunt bune. Din primele investigaţii se pare că bărbatul avea o fractură la unul dintre membre. El a fost tot timpul conştient“, a declarat Anca Onofrei, pentru „Adevărul de Seară“.

Adi Sobaru a fost transportat de urgenţă la Spitalul Universitar. În timp ce era scos pe targă din sala de plen protestatarul a strigat: „libertate“.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite