EXCLUSIV ONLINE VIDEO Şase cămătari din clanul Vancică, săltaţi de mascaţi după ce au ameninţat cu moartea un bucureştean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul de Investigaţii Criminale de la Poliţia Capitalei a reuşit prinderea a şase membri ai clanului Vancică, grupare bazată pe acţiuni cu violenţă şi cămătărie de pe raza sectorului 4. Ieri, poliţiştii au făcut patru percheziţii în Bucureşti şi Ialomiţa pentru prinderea mafioţilor.

Poliţiştii, sprijiniţi de Serviciul Special de Intervenţie Rapidă de la Poliţia Capitalei au efectuat 4 percheziţii domiciliare, unde i-au depistat pe cinci membrii ai găştii din Bucureşti şi pe unul de 51 de ani, din  judetul Ialomiţa.

Cinci dintre aceştia au fost reţinuţi urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 4, cu propunere de arestare preventivă.

Ei au fost învinuiţi pentu mai multe fapte: în perioada 2009 – 2010, un bărbat din Bucureşti a fost ameninţat cu moartea, după ce a împrumutat o sumă de bani de la membrii clanului. Cu toate că a returnat o sumă mai mare de bani decât cea cu care s-a împrumutat, membrii găştii au continuat să-l ameninţe.

De asemenea, pentru a fi mai convingători, mafioţii au bătut-o pe soţia bucureşteanului „rău-platnic“.

Acesta nu este singurul caz în care au fost implicaţi cămătarii. La 11 mai, un bărbat în vârstă de 29 de ani din judeţul Călăraşi a reclamat faptul că mai mulţi băieţi din clanul Văncică i-au luat o geantă cu 10.000 de lei dintr-o autoutilitară, lăsată pe strada Moldovei, din sectorul 4.

La una din locuinţele percheziţionate situată în sectorul 4, a fost găsit un pistol şi 15 bile de cauciuc. În aceeaşi locuinţă au mai fost găsite 120 de pachete de ţigări diferite mărci, fără banderolă sau cu timbru de Republica Moldova.

În celelalte locuinţe au fost găsite mai multe arme albe de diferite tipuri, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
Membrii grupării sunt cercetaţi pentru tâlhărie, şantaj, violare de domiciliu, ultraj contra bunelor moravuri, furt calificat si tulburarea liniştii şi ordinii publice.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite