EXCLUSIV ONLINE Iuliana Tudor: „Sarcina decurge bine, sperăm să fie aşa până la capăt. Voi avea un băiat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Realizatoarea emisiunii “O dată-n viaţă” de la TVR, Iuliana Tudor a acordat un interviu site-ului www.adevarul.ro, în care vorbeşte atât despre sarcină şi despre starea sa de sănătate, cât şi despre planurile sale profesionale.

MAI CITIŢI ŞI:
Diagnostic necruţător: Iuliana Tudor suferă de leucemie!

Iuliana Tudor despre presupusul diagnostic de leucemie: „ Am într-adevăr probleme de sănătate dar ele nu sunt nici pe departe atât de grave“

Ştirea că îndrăgita realizatoare TV Iuliana Tudor ar avea o boală incurabilă s-a răspândit ca un fulger, marţi, în redacţiile din întreaga ţară, după ce revista Spy a anunţat că ar suferi de leucemie. Din fericire, însă, admiratorii Iulianei Tudor aveau să afle chiar de la ea, a doua zi, că problemele sale de sănătate nu sunt nici pe departe atât de grave cât se speculase. Pentru a-i linişti pe fanii îngrijoraţi, care au lăsat zeci de mesaje pe site-ul www.adevarul.ro, realizatoarea TV ne-a acordat un interviu.

Reporter: Cum decurge sarcina?
Sarcina decurge bine şi sperăm să fie aşa până la capăt.

Reporter: Când este aşteptat bebeluşul? Ce veţi avea, fetiţă sau băieţel şi ce spun medicii legat de starea lui de sănătate?
În decembrie. Va fi băiat. În continuare sarcina este supravegheată de medici, mai exact de echipa formată din dnul dr. Iulian Badea şi prof. univ. dr. Ana Maria Vlădăreanu de la Spitalul Universitar. Am însă certitudinea că sarcina este în afara oricărui pericol.

Reporter: Când preconizaţi că vă veţi întoarce la muncă?
Chiar sâmbăta aceasta voi fi alături de Crucea Roşie şi Televiziunea Română, într-unul dintre cele mai importante proiecte umanitare din acest moment - „Banca de Alimente”.

M-a onorat propunerea venită, acum un an, din partea Crucii Roşii, aceea de a fi gazda Galei organizată la TVR. Ediţia trecută a fost un succes, lansând un proiect în care am crezut din prima clipă: «Banca de alimente». De aceea continuăm şi prin ediţia din acest an dezvoltarea acestui concept.



Rezultatele, în cifre, ale acestui demers sunt remarcabile: într-un an de existenţă, „Banca de Alimente” numără 29 de depozite, 200 tone alimente colectate, aproximativ 11.00 de familii beneficiare de pachete cu alimente şi 170.000 de voluntari.

Ideea acestui proiect, „Banca de alimente”, a fost adusă în România de Margareta Pâslaru şi pusă în practică de Crucea Roşie, prin Mihaela Geoană, preşedintele Crucii Roşii Române. În acest an, organizatorii îşi propun să prezinte reuşitele proiectului, după un an, dar şi să strângă fondurile necesare întreţinerii depozitelor şi susţinerii necesarului logistic al băncii.

Celor din echipa emisiunii li se vor alătura vedete de prim rang ale vieţii publice din România, care, prin exemplul personal, îşi propun să-i îndemne pe români la solidaritate. E infinit de greu să îi convingi pe oameni să doneze, în această perioadă în care ei înşişi au atât de puţin.

Dar în proiectul «Banca de alimente», fiecare român poate pune «pâinea cea de toate zilele» pe masa celui care nu o are, ori de câte ori merge la cumpărături în supermarketurile din ţară, unde va găsi urne de colectare ce poartă însemmnele Crucii Roşii”.

Aşadar, vă invit să fiţi alături de Gala Crucea Rosie, sâmbătă, 25 septembrie, începând cu ora 21.10, într-o transmisiune directă la TVR1 şi TVR Internaţional iar coprezentator imi va fi Cosmin Cernat.

“Am un coprezentator de nădejde – bebeluşul din burtică”
Reporter: Ce alte proiecte profesionale mai aveţi? Ce le pregătiţi telespectatorilor dvs. inedit în noul sezon?
Sezonul al 7-lea al emisiunii „O dată-n viaţă” va debuta pe 8 octombrie în prima săptămână a grilei de toamnă a TVR1. Alături de producătorii emisiunii, d-na Elise Stan şi d-nul Titus Munteanu, am decis să aducem momente-surpriză pentru cei care ne urmăresc, momente pe care le veţi descoperi pas cu pas, în emisiune. Cel mai important pentru mine este faptul că, în acest al 7-lea sezon voi fi secondată de către un coprezentator de nădejde – bebeluşul din burtică. El este surpriza inedită!

Reporter: Aţi primit mesaje de la admiratorii dumneavoastră după apariţia informaţiilor legate de boala despre care suferiţi?
Repet ceea ce am spus şi în comunicat. Regret profund dezinformarea publicului şi faptul că o ştire neverificată a fost preluată atât de repede. Vreau însă să le mulţumesc tuturor acelora care mi-au transmis gânduri de bine şi mesaje de încurajare, scriindu-mi că pot să contez oricând pe sprijinul lor.

image

Regret că au trecut printr-o astfel de spaimă!... Pentru ei, în principal, am decis să lămuresc această chestiune. Nu se pune nicidecum problema unui diagnostic atât de grav!

Reporter: Ştim că v-au deranjat informaţiile apărute în presă despre faptul că suferiţi de o boală incurabilă. Cei care vă apreciază vor însă să ştie cum vă simţiţi şi ce probleme de sănătate aveţi.
Vă rog să îmi respectaţi opţiunea de a nu mai aborda acest subiect. Am făcut-o deja sub forma unui comunicat de presă care a reprezentat răspunsul meu pentru toate întrebările care m-au asaltat din partea jurnaliştilor. Am decis ca declaraţia mea să fie acelaşi pentru toţi şi să ajungă în toate redacţiile în acelaşi timp. Odată ce mi-am luat acest angajament am obligaţia morală să îl respect. Oricum, mulţumesc tuturor colegilor din presă care au respectat poziţia mea şi celor care o vor face în continuare.

Reporter: La final, vă rugăm să le transmiteţi un mesaj celor care vă iubesc. 
De când a apărut acest articol am primit o avalanşă de mesaje. Unele, de la prieteni dragi care îmi atrăgeau atenţia cu privire la neadevărurile din presă. Altele, de la cunoştinţe care îmi repetau obsedant că un diagnostic atât de crunt nu poate fi pentru mine! Şi destul de multe din partea jurnaliştilor care, presaţi de o posibilă exclusivitate, oscilau între sentimente fireşti, umane, şi instinctul gazetăresc.

Le mulţumesc tuturor pentru gestul lor. Însă cel mai recunoscătoare sunt publicului meu, oamenilor acelora mulţi, care nu-mi ştiu nici numarul de telefon, nici adresa de e-mail dar care, pe forumuri şi comentarii on-line la articolele din presă au îndreptat o mulţime de gânduri de bine spre mine. În rest, ce ar mai fi de spus decât… Slavă Domnului că, în realitate, nu s-a pus nicio clipă în discuţie un asemenea diagnostic tragic!





București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite