EXCLUSIV ONLINE Directorul Institutului de Seismologie: „Am avut 16 cutremure în ultimele două zile”. Află dacă e cazul să ne îngrijorăm

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zona Vrancea „tremură” de aproximativ două săptămâni. Nu a trecut aproape nicio zi fără să se producă un mic seism. Potrivit directorului Institutului Român de Seismologie Aplicată, Victorin Toader, maximul a fost înregistrat în ultimele două zile, când s-au înregistrat, deja, 16 cutremure.

CITIŢI ŞI:

Patru cutremure s-au produs aseară în estul României. Unul a fost înregistrat în zona Galaţiului şi trei în Vrancea

„Trecem prin cea mai activă perioadă din punct de vedere seismic de la începutul anului. Din 6 noiembrie s-a înregistrat o accentuare a seismicităţii în zona Vrancea. Până în 11 noiembrie au fost câte unul sau două cutremure zilnic, apoi a urmat o pauză, iar din 14 noiembrie au reînceput. În 23 şi 24 noiembrie s-au produs cele mai multe, câte 8. Este vorba, în general, de cutremure mici, sub 2 grade”, a explicat Victorin Toader, directorul IRSA.

Seismologul este de părere că această perioadă va mai dura aproximativ două zile. Nu trebuie însă să ne îngrijorăm, spune Toader.

„Seismicitatea accentuată poate fi un semn al apropierii unui cutremur de mare intensitate, dar nu cred că e cazul să ne facem griji acum. Nu va veni curând un seism de mare intensitate”, a precizat acesta pentru adevarul.ro.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite