EXCLUSIV Giancarlo Fisichella: „M-a cucerit bunătatea poporului român“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pilotul de teste al celor de la Ferrari, Giancarlo Fisichela, a vorbit, în exclusivitate pentru „Adevărul“, despre vizitele sale în Capitala României, dar şi despre actualul sezon de Formula 1. Fisichella a spus că a rămas impresionat de Centrul Vechi al oraşului şi că, visul lui de mic, acela de a pilota pentru Ferrari, a devenit realitate.

„Adevărul“: Giancarlo, în urmă cu o lună ai fost în România pentru a doua oară. Ce impresie ţi-a lăsat Bucureştiul?

GF:  Am o amintire foarte frumoasă a unui oraş extraordinar, chiar dacă în scurtele vizite nu am avut posibilitatea să văd multe locuri. Datorită locaţiei magazinului Ferrari am reuşit să vizitez câteva străzi din centrul oraşului şi am rămas foarte fascinat de acestea.

Cum ţi se pare poporul român? Ai fost primit bine?

Mi-a lăsat o impresie fantastică. M-a cucerit bunătatea persoanelor şi interesul lor pentru marca Ferrari. E frumos să vezi câtă pasiune există pentru acest brand şi în afara Italiei.

Ştiai ceva despre România înainte să vi aici? Auzisei de Gheorghe Hagi sau de Nadia Comăneci, doi dintre cei mai mari sportivi ai ţării noastre?

Bineînţeles că am auzit despre Gheorghe Hagi, care este considerat şi în ziua de azi unul dintre cei mai buni fotbalişti din toate timpurile. Am auzit şi de gimnasta Nadia Comăneci, dar şi de alţi mari sportivi români, cum ar fi Adrian Mutu, atacantul Fiorentinei, sau Cristian Chivu, fundaşul campioanei Europei, Inter Milano.

Când ai venit în România ai pilotat pe ploaie. Când îţi place mai mult să conduci, pe ploaie sau pe soare?

În general îmi place să pilotez pe uscat, dar şi pe vreme ploioasă am reuşit să obţin rezultate bune. Printre acestea se numără clasările în pole position, dar şi câteva curse câştigate.

Poate fi comparat circuitul amenajat la Bănesa Shopping City cu o pistă adevărată de Formula 1?

E clar că parcarea unui mall nu se poate compara cu un circuit adevărat de Formula 1. Dar această pistă improvizată a fost perfectă pentru un show cu un Ferrari 458 Italia.

Să vorbim un pic şi despre acest Ferrari 458 Italia. Poate fi comparat cu o maşină de Formula 1?

Maşinile de Formula  1 nu pot fi comparate cu niciun alt tip de autoturisme. Pot spune însă că Ferrari 458 Italia este o maşină într-adevăr specială, foarte iute şi uşor de condus. În plus, are caracteristici derivate de la monoposturile de Formula 1, cum ar fi schimbătorul cu dublu ambreiaj.

Cum te-ai simţit când ai condus acest model Ferrari?

În maşină am simţit o senzaţie fantastică, e o plăcere să conduci un Ferrari 458 Italia. Şi, deşi este un model diferit faţă de cele de Formula 1, are un motor foarte puternic.

Înainte să ajungi la Ferrari ai pilotat şi pentru Renault. Este o diferenţă mare între cele două echipe?

Ambele echipe au reuşit să cucerească titlul de campioni ai lumii. Ferrari are însă o istorie incredibil de mare şi au ieşit câştigători de foarte multe ori. Mi-am dorit să ajung la această echipă încă de pe vremea când eram doar un copil. Pentru mine, să pilotez pentru Ferrari a fost un vis devenit realitate.

Care este ţinta Ferrari în acest an, ţinând cont că echipa Red Bull a avut un început de sezon excepţional în Formula 1?

An de an, ţinta noastră este titlul, atât la constructori, cât şi la piloţi. În calificări, echipa Red Bull este mai bună, dar în cursă suntem foarte echilibraţi. Simt că putem câştiga titlul în acest an.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite