EXCLUSIV Povestea lui Moş Burgui, bătrânul de 89 de ani accidentat în timp ce se ducea la piaţă cu ATV-ul! (fotogalerie)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bătrânul, care a scăpat nevătămat, n-are permis de conducere, dar foloseşte un ATV neînregistrat să facă piaţa din cauză că nu poate să se deplaseze decât cu două bastoane.

Accidentul a avut loc luni-dimineaţă, în jurul orei 10.00, la intersecţia Splaiul Unirii cu Strada Releului. Bătrânul, în vârstă de 89 de ani, ieşea cu ATV-ul de la un atelier, unde-l repară de obicei.

image

„Mi-am pus unii de la un PECO motorină în loc de benzină în rezervor şi mi se defectase“, povesteşte acum nea Burgui.

A fost târât 25 de metri


Când a vrut să intre pe Splaiul Unirii, pentru a merge către piaţă, el a fost lovit din spate de un Opel. „Io m-am asigurat, am lăsat să treacă vreo trei-patru maşini, dar venea cu viteză şi am crezut că pot să mă încadrez“, spune bătrânul.

image

Poliţiştii sunt, însă, de altă părere. „Şoferul ATV-ului n-a respectat semnificaţia indicatorului «Cedează trecerea»“, spune Ioana Stancu, purtător de cuvânt al Brigăzii Rutiere Bucureşti. Bătrânul a fost târât aproximativ 25 de metri şi a fost transportat de urgenţă la Spitalul Bagdasar-Arseni.

Acolo a stat până astăzi, când a fost externat. Nu a suferit răni grave. „Mă doare un pic inima şi oasele, dar mă descurc la fel de bine“, spune nea Burgui.

O să se urce din nou pe ATV după ce-l repară

Bătrânul locuieşte într-o căsuţă din cartierul Berceni şi-a cumpărat ATV-ul în urmă cu trei ani, de la târg. A dat 2.100 de lei pe el, cu toate că pensia lui nu depăşeşte 900 de lei lunar.

image

„M-am împrumutat atunci şi l-am cumpărat. Aveam nevoie de el că nu aveam cum să mă duc să fac piaţa. Am ambele picioare anchilozate şi de-abia merg cu două bastoane. Doar cu ATV-ul mă deplasez prin oraş. Mă urc uşor pe el, că e mărunt“, povesteşte. El n-are permis de conducere pentru ATV şi vehiculul nu este nici măcar înregistrat, dar nea Burgui spune că nu-i trebuie carnet.

image

„Păi eu am lucrat 20 de ani ca vatman la ITB. Nu am avut niciun accident. Am permis de tramvai“, spune octogenarul cu mândrie. După ce se urcă pe ATV, bătrânul îşi propteşte bastoanele de o parte şi de alta şi apoi porneşte la drum. „Picioarele nu sunt bune, dar mâinile şi ochii sunt perfecţi“, subliniază bătrânul care e şi puţin tare de urechi. El spune că acum trebuie să-şi repare mijlocul de transport şi că o să-l folosească din nou.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite