EXCLUSIV Agentul de pază de la metrou care a înapoiat o geantă cu bani, premiat de şefi: „Şi proprietarul a vrut să-mi dea bani, dar am refuzat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Antonescu, angajat al firmei de pază de la metrou, a găsit în data de 28 februarie, pe Magistrala 2, între staţiile Aurel Vlaicu şi Pipera, o geantă în care erau 1.500 de lei, mai mulţi bani decât are el salariul într-o lună. Bărbatul spune că nu a fost deloc tentat să ia banii. Cu câteva luni mai devreme, colegii săi găsiseră o altă geantă, cu 20.000 de dolari, pe care au înapoiat-o proprietarilor.

Nu e ușor să fii agent de pază la metrou, susțin șefii tânărului de 22 de ani care pe 28 februarie a descoperit pe una dintre banchete o geantă care i-a atras atenția.  Lucrează de peste un an la firma Scorseze și a fost pentru prima dată când a găsit ceva de valoare.

„Eram între stațiile Aurel Vlaicu și Pipera când am observat geanta. Nu era nimeni pe lângă ea, am ajuns la capăt de linie și împreună cu mecanicul am luat-o și am dus-o în cabină“, a povestit tânărul. A căutat un act de identitate ca să afle proprietarul și atunci a dat peste suma de 1.573 de lei și mai multe documente.

„Am mers la polițe unde am dat declarație și la vreo 15 minute a apărut și proprietarul genții. Mi-a povestit că a fost îngândurat și a uitat complet de ea în timp ce se afla în metrou. După 300 de metri și-a dat seama că nu o mai mare“, a mărturisit Florin. El l-a descris pe proprietar ca fiind un om serios, dar care arăta foarte obosit. Actele din geantă erau și ele de valoare.

 „Imediat ce am găsit geanta, primul gând a fost să-l găsesc pe proprietar pentru că era posibil să conțină ceva important pentru el“, a mai spus agentul.

Florin Antonescu spune că nu a fost nicio clipă tentat să ia banii deși șefii lui au spus că acesta câștigă o sumă aproximativ la fel cu cea găsită.

„Proprietarul mi-a mulțumit și deși a vrut să-mi ofere o sumă de bani, am refuzat“, a mărturisit Florin Antonescu. În schimb, el va fi premiat de firma la care este angajat.

Anul trecut, pe linia Dristor 2, agenții de pază de la metrou au găsit o geantă care aparținea unui cplu care pleca în America. În ea s-au găsit 20.000 de dolari, vize și alte acte importante. Într-o jumătate de oră și-au recuperat-o asta pentru că geanta conținea și date de contact ale proprietarilor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite