EXCLUSIV Cel mai gras român a slăbit 200 de kilograme într-un an, iar acum suferă de anemie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a slăbit peste 200 de kilograme, Stelian Jurcă (47 de ani) este în stare gravă, are infecţie urinară şi suferă de anemie.

Stelian Jurcă a câştigat titlul de „cel mai gras om din România“ în februarie 2010 după ce a fost diagnosticat cu obezitate morbidă: bărbatul cântărea la acel moment nici mai mult nici mai puţin de 350 de kilograme. La scurt timp după aceasta, la începutul lunii martie, el a fost supus unei intervenţii chirurgicale de micşorare a stomacului. Din acel moment, el a început să slăbească foarte mult, ajungând, în momentul de faţă, să cântărească sub 140 de kilograme, adică mai puţin cu 200 de kilograme decât în urmă cu un an.

Dacă nu venea la spital, risca să moară


În loc să sărbătorească reuşita, bărbatul este internat de o săptămână într-o rezervă de la Spitalul Clinic Sf. Ioan, sub grija doctorului Cătălin Copăescu, cel care l-a şi operat, din cauză că prezinta o infectie urinara si suferă de anemie. Bărbatul nu poate nici măcar să se ridice în picioare în momentul de faţă. 

„Din păcate, domnul Jurcă nu a urmat tratamentul recomandat care presupunea recuperare fizioterapeutică, dieta corespunzătoare, suplimente de vitamine şi minerale. Din această cauză el suferă acum de anemie dar şi de o infecţie urinară. Dacă nu venea la noi la timp, riscam să îl pierdem“, a declarat doctorul pentru „Adevărul de Seară“.

El a adăugat că evoluţia proastă a stării lui Stelian Jurcă este o excepţie. „99% dintre pacienţi nu au aceste simptome, simţindu-se mult mai bine după operaţie. S-a ajuns aici din cauză că nu a avut grijă să respecte tratamentul de după intervenţie. Acum avem grijă de domnul Jurcă şi speram ca îl vom aduce pe picioare“, a mai spus chirurgul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite