EXCLUSIV: Patronul sinucigaş de la Cocoşatu voia să inaugureze un "templu" al micilor în Străuleşti. Banca i-a stricat planurile!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Afacerea cu mici care i-a umflat conturile lui Ion Oiţă, patronul sinucigaş al restaurantului La Cocoşatu, a făcut istorie în Bucureşti după Revoluţie, dar era în colaps!  Acesta a ridicat o megaconstrucţie în Străuleşti, unde voia să vândă mici, însă banca i-a stricat planurile.

UPDATE 16.11

Necropsia confirmă faptul că a fost vorba de suicid. Legiştii aşteaptă rezultatele de la laborator pentru a afla dacă bărbatul a consumat sau nu substanţe care să-l fi împins spre acest gest final.

Nimeni nu ştia că celebrul patron la „La Cocoşatu“, Ion Oiţă, avea planuri mari cu afacerea cu mici care i-a adus notorietatea. Dar tot ea a fost şi cea care l-a îngropat de tot în datorii. Anul trecut s-a pregătit să şi-o extindă în Străuleşti, acolo unde îşi avea şi reşedinţa. Mai exact, într-un conac impresionant, cu un gard de fier forjat şi păzit de agenţi de securitate.

La câţiva metri de vila lui şi-a ridicat o construcţie cât o hală, foarte modernă, care urma să fie transformată într-un restaurant-gigant care să poarte aceeaşi denumire. „Se discuta să-l inaugureze în primăvara lui 2012, doar că anul trecut l-a scos la vânzare. Probabil că din lipsă de bani nu l-a mai putut susţine“, susţine un cunoscut. Într-adevăr, afacerile lui Ion Oiţă au intrat în colaps în ultimul an.

A girat un palat pentru 100 de maşini

Mai întâi a făcut un credit bancar, în 2009, pentru a cumpăra 100 de Loganuri pentru firma lui de taxi. Nu a avut succes, iar datoriile la bancă creşteau de la lună la lună. Şi-a ipotecat megaconstrucţia din Străuleşti iar banca l-a ameninţat că i-o va lua.
Coşamarul afacerilor ratate a continuat: conducea o firmă în faliment, alta care mergea în pierdere, iar o a treia care înregistra datorii de peste 1,1 milioane de euro. Cifrele oficiale arată o situaţie financiară dezastruoasă. Firma de taximetrie Flamingo Exim 97 SRL a fost închisă în urmă cu doar două luni. O altă companie deţinută de Oiţă, care furnizează servicii de catering, înregistrează o cifră de afaceri de 168.000 de lei, însă mai mult de jumătate din aceşti bani reprezintă pierderi. Surpriza o reprezintă firma La Cocoşatu SRL, cea în custodia căruia se află şi celebrul restaurant din Băneasa. Aceasta are o cifră de afaceri de 1,7 milioane de lei şi datorii de 5 milioane de lei, adică puţin peste un million de euro.

Cocoşatu s-a mutat la Gil

Afacerea de milioane a lui Oiţă a rămas în „stand by“ momentan. Nimeni nu ştie ce se întâmplă mai departe cu ea. Ieri, angajaţii nu suflau o vorbă. Stăteau ciorchine într-un colţ de restaurant şi aşteptau o maşină pentru a căra grătarele. Cineva a decis că toată desfăşurarea de acţiune să se mute, timp de patru zile, la restaurantul Gil, din apropiere.

Omul de afaceri Ion Oiţă (63 de ani), patronul cunoscutului restaurant La Cocoşatu, şi-a pus capăt zilelor luni într-o anexă în care ţinea contabilitatea afacerii şi în care a locuit şi fiul său de 36 de ani, rămas invalid în urma unui accident de motocicletă. Unii dintre apropiaţii lui Oiţă susţin că acesta nu avea doar problem financiare, ci şi de sănătate. „Regele micilor“ suferea de ciroză, faza terminală, susţin apropiaţii.
Trupul neînsufleţit al bărbatului despre care apropiaţi cred că s-a sinucis din cauza unei ciroze a fost luat ieri de familie de la Institutul de Medicină Legală şi depus în vila de pe strada Ion Ionescu Siseşti, loc de unde va pleca, mâine, spre cimitirul Străuleşti 2.

Nea Sandu „Cocoşatu“, temelia localului cu acelaşi nume

Nea Sandu „Cocoşatu“, cu numele din buletin Andrei Alexandru, şi-a început cariera de grataragiu în 1994, când Ion Oiţă i-a remarcat talentul la învârtit mici şi l-a angajat la restaurantul său. Cei doi sunt prieteni de peste 30 de ani, iar nea Sandu l-a inspirat pe Ion Oiţă în alegerea numelui localului. Porecla i se trage de la cocoaşa din spate care ar fi apărut, spun unii, de la cât a stat aplecat deasupra grătarului. Cocoşatul a avut clienţi celebri din toate domeniile: politicieni ca Petre Roman, Călin Popescu Tăriceanu şi uneori „trimişi“ de la Preşedinţie, care făceau aprovizionarea cu câţiva zeci de mici, Paulo Coelho şi Gabriel Liiceanu, dar şi artişti şi fotbalişti.(A contribuit şi Ana Maria Pădureţ)


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite