EVALUAREA NAȚIONALĂ Vezi aici ce subiect le-a picat elevilor din clasa a VIII a care au dat astăzi examen la română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 15.000 de elevi bucureşteni de clasa a VIII a au susţinut astăzi prima probă a Evaluării Naţionale- limba şi literatura română.

La ora 9.00, elevii aflaţi în centrele de examinare au primit subiectele pentru proba scrisă la limba şi literatura română - o variantă aleasă din cele zece pregătite de Centrul Naţional pentru Evaluatre şi Examinare (CNEE).

Ca şi la celelate examene, elevii nu au avut voie să intre în clase cu materiale ajutătoare, mijloace de calcul sau de comunicare, orice tentativă de fraudă fiind pedepsită cu nota 1 şi eliminarea din sală.

Evaluarea Naţională va continua mâine cu proba la limba şi literatura maternă şi miercuri cu proba de matematică. Afişarea primelor rezultate este programată vineri, 24 iunie (până la ora 14.00). Tot vineri, între orele 14.00 - 18.00, pot fi depuse contestaţiile, care vor fi soluţionate pe 25 şi 26 iunie.

Afişarea rezultatelor finale va avea loc pe 27 iunie, după care părinţii vor putea să îşi înscrie copiii la liceu, unde admiterea se va face în funcţie de notele obţinute în clasele V- VIII (50 la sută) şi nota de la Evaluarea Naţională.

Înscrierile la liceu
După afişarea rezultatelor finale, în intervalul 29 iunie - 5 iulie, absolvenţii de clasa a VIII a trebuie să completeze fişele de înscriere la liceu, iar datele vor fi introduse în baza de date computerizată.

Din experienţa celorlalţi ani, este esenţial ca elevii să fie înscrişi la mai multe licee din judeţul de domociliu în acelaşi timp, pentru a nu rămâne pe dinafară sau a fi obligaţi să meargă la un liceu pe care nu l-au ales.

Înscrierea în clasa a IX a se face prin repartizare computerizată (12 iulie), în ordinea crescătoare a mediilor de admitere, în baza opţiunilor candidatului pentru specializarea respectivă şi în limita locurilor disponibile.

În cazul în care doi candidaţi au medii de admitere egale, aceştia vor fi departajaţi în funcţie de mai multe criterii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite