VIDEO După deschiderea Bookfest cu „Sfârşitul Ceauşeştilor", Ion Iliescu continuă „Revoluţia“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgul s-a deschis ieri, în Pavilioanele 13-17 de la Romexpo, prin lansarea cărţii lui Grigore Cartianu, care s-a bucurat de un public numeros. Ediţia a V-a a Salonului de Carte de la Bucureşti este prima ediţie internaţională. Multe edituri practică la acest târg reduceri substanţiale: Paralela 45 – 35%, Nemira – 25%, Polirom şi Humanitas – 20%.

Volumul „Sfârşitul Ceauşeştilor“ al jurnalistului Grigore Cartianu a fost lansat, ieri, de Editura „Adevărul” în patru reprize, începând de la ora 13.00 până la ora 19.00.

Până duminică, în ultima zi a târgului, vor avea loc 22 de astfel de manifestări speciale dedicate volumului. Prima lansare a început ieri, la ora 13.00 fix, din respect pentru cele peste 200 de persoane care s-au înghesuit la standul Editurii „Adevărul”.

Printre personalităţile prezente s-au aflat Peter L. Imre, Radu Moraru, Adrian Cioroianu, Iarina Demian, Ion Zubaşcu, George Mihăiţă, Monica Bârlădeanu, alături de familia autorului, de foştii colegi de la „Evenimentul zilei“, precum şi de cei actuali, de la „Adevărul“.

Grigore Cartianu a fost felicitat de cei prezenţi şi a povestit cu bucureştenii evenimentele din decembrie ‘89. „Atunci am trăit cele mai frumoase momente ale vieţii!“, a spus unul dintre admiratorii jurnalistului, primind autograf pe cartea „Sfârşitul Ceauşeştilor“.

Reduceri substanţiale


Prima zi de Bookfest a adunat public curios, dornic să ia pulsul târgului. Anul acesta, editurile îşi îmbie cititorii cu reduceri apreciabile. Astfel, Nemira îşi reduce toate titlurile cu 25%, Humanitas cu 20%, iar Polirom are un discount între 15 şi 20%. Paralela 45 are cea mai mare reducere, de 35%. Şi mai interesante sunt, la toate aceste edituri, cărţile la reducere cu preţ fix, de 10 lei, 5 lei sau chiar 2 lei.

Deşi era anunţat în program că va participa la deschiderea celei de-a cincea ediţii a Bookfest-ului, ministrul culturii, Kelemen Hunor, a strălucit prin absenţă, trimiţându-l în locul său pe secretarul de stat Vasile Timiş, lucru fără precedent la ediţiile anterioare ale manifestării.

La standul „Adevărul“ de la Bookfest, personaje din cărţi celebre precum Sherlock Holmes, Julieta sau D’Artagnan îi întâmpină pe vizitatori. Toate colecţiile pe care merită să le aveţi în biblioteca sunt oferite de editura Adevărul Holding.

„Cărţile au un... sabor especial“

Anul acesta, „Cărţile au un... sabor especial“ este sloganul festivalului, referire la faptul că pentru prima dată în istoria acestui târg Spania este invitatul special. Ambasadorul Spaniei la Bucureşti, Estanislao de Grandes Pascual a vorbit ieri, în deschiderea târgului, despre legăturile culturale dintre România şi Spania.

„Împărţim un catalog de valori comun: cultura, literatura şi cartea. Acestea aduc o nouă modalitate de confruntare în prezent. Scrisul şi cartea unesc popoarele, fiind singurele mijloace care ne dau ocazia de a ne îmbogăţi spiritual”, a spus Estanislao De Grandes.

El a continuat: „Din ce în ce mai mulţi autori români sunt traduşi în spaniolă, iar cărţile literaturii spaniole sunt prezente pe piaţa de carte românească. Cred că acestă întâlnire este motiv de sărbătoare“.

La Pavilionul 13 vizitatorii s-au bucurat aseară, de la ora 18.30, de un recital de flamenco cu Jose Luis Monton (chitară) şi Odei Lisazo (percuţie). Astăzi, de la ora 16.30, scriitorii iberici Carme Riera, Rosa Montero şi Milagros Fria vor participa la Masa Rotundă „Experienţa narativă în viziunea scriitoarelor spaniole şi române“. Tot astăzi, fostul preşedinte Ion Iliescu îşi lansează cartea editată la Agora „După 20 de ani. 1989 – an de cotitură în istoria naţională şi în viaţa internaţională“.

Ce se lansează astăzi la Bookfest


Ora 14.00 – Corint lansează „România şi comunismul. O istorie ilustrată“ de Dinu Giurescu
Ora 16.00 – Paralela 45 lansează „Ţinuturile sudului“ de Andra Rotaru
Ora 17.00 – Şedinţă de autografe Doina Ruşti - „Cămaşa în carouri şi alte 10 întâmplări din Bucureşti“
Ora 17.30 – ERC PRESS lansează volumul 14 din colecţia „O mie şi una de nopţi“, traducător Haralambie Grămescu
Ora 18.00 – RAO lansează „Clapton. Autobiografie“
Ora 18.00 – Nemira lansează colecţia Yorick
Ora 19.00 – RAO lansează „Codul lui Oreste“, în prezenţa autorului

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite