Bucureşti: Start către Dunăre pentru ciclişti din 23 de ţări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două camioane încărcate cu biciclete au plecat din Piaţa Constituţiei către Bechet. Cicloturiştii vor vizita cinci ţări, pedalând pe malul Dunări

Aproape 200 de biciclişti au plecat, la ora 8.30, cu patru autocare şi două camioane încărcate cu biciclete din Piaţa Constituţiei către Bechet. Participanţii vor trece  cu feribotul la Oriajovo şi de acolo vor  începe să pedaleze.

Acţiunea „Danube by bike 2009”,  organizată de Comisia Europeană în colaborare cu Federaţia Europeană a Bicicliştilor (FEB), reuneşte aproximativ patru sute de ciclişti din 23 de ţări europene.

De-a lungul celor 325 de km pe care îi vor parcurge pe biciclete, cicloturiştii vor avea posibilitatea să viziteze cele mai importante obiective turistice din oraşele străbătute de Dunăre, cum ar fi Porţile de Fier sau Parcul Naţional Duna Drava din Ungaria, în funcţie de ruta aleasă.

 „Am vrut să particip la acest Tur pentru a cunoaşte mai bine ţările est-europene şi pentru că am posibilitatea de a cunoaşte oameni şi locuri noi.”,  a declarat David McReynolds, un biciclist în vârstă de 55 de ani, venit din Marea Britanie.

Destinaţia finală, Belgrad

Organizatorii au propus pentru acest circuit două rute. Pe lângă cicliştii care au plecat din Bucureşti, tot astăzi a pornit din Ungaria un alt grup de biciclişti, care va trece  prin Croaţia. Cele două grupuri se vor întâlni la Cetatea Kalemegdan din Belgrad pe 27 iunie, pentru a celebra sfârşitul cursei printr-un eveniment public.

 „Scopul principal al turului este promovarea cicloturismului, care este bun pentru afaceri, pentru mediu şi pentru sănătate.”, a declarat Manfred Neun, preşedintele FEB.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite