Bucureşti: Drumul actelor pentru înmatriculare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traseul de la birourile de acte auto până la sediul de poliţie care eliberează noile documente îi poate “mânca” o săptămână noului proprietar de autoturism.

MAI CITIŢI:
Bucureşti: Patru luni de aşteptare pentru indemnizaţia de mamă
Bucureşti: Maşinile din intersecţie se vând mai bine ca în târg

Timpul pierdut pentru înscrierea unei maşini second-hand se poate economisi contra-cost, angajând un agent de intermedieri.

În cazul în care achiziţionaţi un autoturism second-hand, greul începe abia după ce bateţi palma. În urma testelor riguroase şi a negocierilor la sânge, se face contractul de vânzare-cumpărare. Acesta se completează în orice birou de acte auto, situat în zonele Udrişte şi Pipera, unde se poate face şi asigurarea obligatorie pe numele noului proprietar, deoarece vechiul RCA îşi va pierde valabilitatea când se schimbă numele proprietarului.

Acest prim pas vă poate lua, în funcţie de traficul din Capitală, aproximativ două ore. După ce aveţi contractul, trebuie să obţineţi viza pe fişa de înmatriculare pe care o luaţi de la vânzător şi un proces verbal de luare în evidenţă a maşinii de la Direcţia de Impozite şi Taxe Locale (DITL) din sectorul în care locuiţi.

Programări, formulare şi noroc
Timpul pe care îl pierdeţi aici depinde în mare măsură de toanele funcţionarei de la ghişeu şi de trafic. După aceea urmează drumul la Registrul Auto Român (RAR), de unde obţineţi certificatul de autenticitate. Dacă vă programaţi dinainte, aici aveţi de stat cel puţin o oră şi jumătate. Înainte de a prezenta dosarul complet la sediul poliţiei din Şoseaua Pipera nr. 49, trebuie să ajungeţi la un CEC pentru a plăti cele două taxe. Una din ele se poate plăti şi la sediul poliţiei, dar pentru cealaltă e posibil să fiţi pus din nou pe drumuri.

După ce aşteptaţi aproximativ o oră, depinde de aglomeraţie, pentru a depune dosarul, dar şi numerele de înmatriculare, în cazul în care dopriţi să le schimbaţi, mai aveţi de aşteptat două ore pentru a primi noile acte şi noile numere.

Mai bine vă luaţi concediu!
Dacă nu vă puteţi lua zile libere de la serviciu, drumurile acestea, făcute în pauzele de masă, sau după program, vă pot “toca” aproximativ o săptămână. Vestea bună este că există firme intermediare care se ocupă de cu astfel de lucruri.

Tot ce trebuie să faceţi este să vă prezentaţi la sediul unei astfel de firme, să faceţi o împuternicire şi, după aproximativ trei zile, vă întoarceţi după acte. Vestea proastă este că percep un comision aproximativ egal cu taxele pe care le plătiţi, înmatricularea ajungând astfel să vă coste dublu.

Scăpaţi de drumuri cu 400 de lei
Cei care sunt dispuşi să plătească un agent pentru a face drumurile în locul lor trebuie să achite serviciile cu aproximativ 400 de lei. Astfel, firma Aust Intermed percepe un comision de 365 de lei, plus 60 de lei pentru procură. “Munart” cere un comision tot de 365 de lei, însă costul procurii este inclus în preţ. “Delta Speed Solutions” ia un comision de 325 de lei, iar pentru procură 45 de lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite