ABERAŢIE Drum cu două sensuri, lat de trei metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Strada Cladova din sectorul 5 are o singură bandă, dar niciun semn de „sens unic“ la capete. Sătui de atâtea accidente, locuitorii din zonă au depus azi-dimineaţă plângere la Administraţia Străzilor pentru a se interzice intrarea de pe unul dintre sensuri.

trada are aproximativ 1,5 kilometri lungime şi uneşte Bulevardul Pieptănari de strada Toporaşi. De pe oricare parte ar pătrunde şoferii pe arteră, aceştia nu întâlnesc niciun semn de circulaţie care să le interzică accesul, deşi este evident că nu pot trece două maşini din direcţii opuse, una pe lângă cealaltă, drumul având aproximativ trei metri lăţime.

Dacă doi conducători auto se întâlnesc în mijlocul arterei trebuie ca unul dintre ei să dea cu spatele câţiva zeci de metri până ajunge la una dintre cele cinci străduţe cu care se intersectează Cladova, pentru a permite trecerea celuilalt autovehicul.

Cinci accidente în ultimii doi ani
O altă variantă a şoferilor ar fi să escaladeze trotuarul, care are o bordură destul de înaltă şi pe marginea căreia locuitorii din zonă au început să monteze stâlpişori tocmai pentru a împiedica accesul maşinilor.

Chiar şi maşina de gunoi intră cu dificultate pe străduţă, nepermiţând trecerea nici măcar a unei biciclete pe lângă ea.

„Trebuie să se facă neapărat ceva. De doi ani au avut loc peste cinci accidente pe stradă din cauză că aceasta este în linie dreaptă şi lumea merge cu viteză. În urmă cu trei săptămâni, unu’ cu un Jeep mi-a distrus maşina şi gardul de la casă, în timp ce încerca să ocolească un BMW care venea din sens opus“, povesteşte unul dintre locuitorii din zonă.

Locuitorii au depus plângere la primărie
Pentru a rezolva problema, oamenii din zonă au depus azi-dimineaţă o cerere la Administraţia Străzilor în care au cerut interzicerea unui sens de circulaţie şi introducerea unor limitatoare de viteză.

La sesizarea ziarului „Adevărul de Seară“, directoarea Administraţiei Străzilor, Alina Roman, a declarat că aceste limitatoare de viteză pot fi montate, după ce decizia se va supune la vot în Comisia Tehnică de Circulaţie. Şi reprezentanţii Poliţiei Rutiere susţin că se vor deplasa până la faţa locului pentru a constata situaţia.

Strada are şi alte probleme
Colac peste pupăză, de cealaltă parte a străzii, vizavi de case, se află un teren viran pe care este o şină de tren părăsită. Acesta este plin de gunoaie, de câini, şi aici se adună foarte mulţi drogaţi în timpul nopţii. „Nu este lumină pe mare parte din stradă şi de-aia îşi bagă în venă char vizavi de casele noastre. Nu este posibil aşa ceva. Mi-e şi frică să ies la stradă noaptea“, spune Cristian Constantin, un alt vecin.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite