Dragoş Stanciu îl imită perfect pe solistul de la AC/DC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fost cel mai bun imitator al lui Brian Johnson la concursul de karaoke, ştie toate piesele australienilor şi, împreună cu trupa sa C.O.D., va organiza două concerte-tribut înaintea show-ului legendarei trupe din 16 mai.

„La chitară cânt din şcoala generală, dar îmi place mai mult vocal“, spune Dragoş despre „meseria“ lui. Deşi este programator într-o firmă, el consideră că profesia lui este cea legată de înregistrări, concerte şi compoziţii muzicale.

Este solistul trupei C.O.D. de şapte ani şi, împreună cu cei patru colegi ai săi au susţinut concerte în mai toate cluburile de top din Capitală. Au rămas împreună de la început. „Am învăţat să cântăm pe parcurs. Ne considerăm autodidacţi. E singurul mod de a învăţa muzică în România“, explică tânărul în vârstă de 25 de ani.

Cântă de când se ştie piesele celor de la AC/DC şi pentru că anul trecut a crezut că nu-i va vedea vreodată în România şi-a luat rucsacul şi a plecat la Budapesta. „În turneul Black Ice vom vedea o producţie gigant, cu o mascotă-tren colosală, dar şi cu celebra păpuşa gonflabilă“, povesteşte Dragoş cum va arăta show-ul din Piaţa Constituţiei. Când s-a hotărât să cânte coveruri, Dragoş spune că piesa „Highway to Hell“ i-a ieşit din prima. „Majoritatea sunt dificil de interpretat “, spune entuziast muzicianul.

Sub semnul „fulgerului“
La concursul de karaoke organizat în urmă cu câteva săptămâni, Dragoş a fost câştigător, după ce a impresionat juriul cu interpretarea sa fidelă a piesei „Thunderstruck“. „Am cântat de plăcere în seara aceea şi nu pentru premiu, mai ales că am oferit biletul câştigat unei adversare, Adrianei Mormoncea, cea care va participa alături de noi la cântările dedicate australienilor programate înainte de 16 mai“, mărturiseşte solistul.

Membrii trupei C.O.D. au hotărât să organizeze concertele dedicate legendelor rock care vor veni în România când au auzit că formaţia v-a aduce şi în România Black Ice Tour.

„Avem două motive: să încheiem un capitol din viaţa noastră, renunţând cu această ocazie să mai fim consideraţi trupa care cântă piese AC/DC şi pentru că vrem să facem oamenii fericiţi“, a explicat Dragoş de ce au iniţiat acest proiect. Băieţii au pregătit deja 13 piese marca AC/DC pentru două seri.

Întrebări şi răspunsuri:


Ţi se spune des că semeni cu solistul AC/DC, Brian Johnson?
Da. Eu aş fi vrut să am vocea solistului de la Scorpions. Treaba asta, cu imitatul nu e chiar benefică trupei C.O.D., dar sper că prin apariţia primului nostru album să scăpăm de catalogare.

De unde vine numele trupei, C.O.D.?
De la titlul piesei „Care of The Devil“.

Care este piesa ta favorită din repertoriul AC/DC?
„Rock your heart out“.

De ce eşti fan AC/DC?
Este cea mai „balansată“ trupă pe care am ascultat-o în viaţa mea, nu şi-a schimbat stilul niciodată. Dai instinctiv din cap când auzi primele acorduri. Nu ştiu cum se menţin în aceeaşi formă de ani buni. Este incredibil faptul că după moartea lui Bon Scott, primul vocal, au schimbat cu altă voce sound-ul, dar au rămas la fel de

Ce-i place
„Îmi plac locurile care nu sunt aglomerate. Îmi place să mă implic în muzică de la compoziţii până la producţie“, spune rockerul. Ar vrea să ajungă mai des la teatru, dar programul de serviciu nu-i permite.
Ce nu-i place
„Urăsc oamenii care încep să facă parte din sistem şi încearcă să-i coopteze şi pe alţii“, spune Dragoş Stanciu. Nu-i plac corporaţiile şi nici oamenii care uită să viseze.

Profil
Născut: 29 iulie 1985, Târgovişte
Studii: Facultatea de Automatică şi Calculatoare, Universitatea Politehnica Bucureşti
Familie: are un frate mai mic, Silviu

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite