Dragoş Sion a încheiat turul Mării Negre accidentat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce s-a pregătit un an pentru expediţie, bucureşteanul Dragoş Sion s-a urcat pe motocicletă şi a început un tur prin ţările care au ieşire la Marea Neagră.

Citiţi şi

Portret: Dragoş Sion dă ocol Mării Negre cu motocicleta

După ce a parcurs aproape 2.000 de kilometri, la întoarcere în România, în apropiere de Kerci, Ucraina, aventura lui Dragoş s-a încheiat brutal. Un accident de motocicletă l-a imobilizat într-un spital de pe lângă coasta Crimeei.

Azi-dimineaţă, Dragoş aştepta ca medicii să-l opereze. „Acum aşteapt ca medicii să-mi pună o tijă în piciorul stâng. În cinci zile sper să pot pleca. Totul s-a întâmplat vineri, după ce am traversat coasta Crimeei, pe un drum între două mări, de nisip. Aveam ceva viteză, ploua şi am derapat“, a povestit Dragoş pentru „Adevărul de Seară“.

Motocicleta nu a fost avariată, fiind acum la adăpost, în garajul şefului poliţiei din Kerci. Tânărul de 34 de ani s-a dovedit şi un cascador amator. „Am sărit peste motocicletă şi mi-am dislocat şi umărul“, mai spune el.

Bikerii din toată lumea îl ajută

Întrebat dacă are nevoie de ajutor, Dragoş a spus că nu duce lipsă de solidaritatea bikerilor. „Am prieteni răspândiţi prin toată lumea, aşa că mai toţi s-au pornit să mă ajute“, mărturiseşte el.

Expediţia lui Dragoş a început în urmă cu două săptămâni, când, la graniţa cu Chişinău, s-a alăturat altor doi motociclişti, un polonez şi un elveţian. Traseul lor a început din nordul României, cu Moldova, Odesa, Sevastopol, canalul Kerci.

Bucureşteanul şi-a descoperit pasiunea pentru motociclete în copilărie. „La 14 ani am convins-o pe mama să-mi ia un scuter rusesc, Carpaţi. Era la modă atunci“, povestea Dragoş acum o săptămână în „Adevărul de Seară“. Bagajul lui Dragoş era compus dintr-un cort, un grătar şi un card cu bani, cu 1.500 de euro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite