Două tone de electrocasnice aruncate în două săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste două tone de deşeuri de electronice şi electrocasnice vechi au fost colectate, în două săptămâni, de la bucureştenii din Sectorul 1, într-o campanie derulată de autoritatea locală de sector în parteneriat cu o firmă de salubrizare şi o asociaţie de colectare.


Campania, intitulată "Alungă fantomele electronicelor vechi", a început în 1 noiembrie şi se va încheia la sfârşitul lunii. În toată această perioadă, cei care vor să arunce aparate electronice şi electrocasnice vechi pot suna la un număr de telefon pentru a solicita ajutorul angajaţilor de la salubritate, care să vină şi să le ridice gratuit.

"Deşeurile electronice, electrice şi electrocasnice sunt un pericol pentru mediu. Lăsate la voia întâmplării pe spaţiile verzi sau pe stradă, ele ne pot afecta sănătatea. Prin această nouă campanie ne dorim să fim prima administraţie locală care implementează la nivelul întregii comunităţi un program de conştientizare şi colectare selectivă a DEEE-urilor. Grija pentru mediu începe de la noi de acasă", a declarat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, citat într-un comunicat de presă de azi al autorităţii de sector.

Pentru a stimula participarea la campanie şi, implicit, colectarea acestor deşeuri, organizatorii - Primăria Sectorului 1, compania Romprest şi asociaţia Environ - organizează şi o competiţie deschisă pentru asociaţiile de locatari, instituţiile şi companiile din Sectorul 1, câştigătorii premiilor de "Cea mai verde" asociaţie de locatari, instituţie sau companie urmând să fie anunţaţi în 30 noiembrie.

Echipamentele electrocasnice colectate sunt preluate de către Asociaţia Environ, pentru a fi tratate ecologic şi apoi valorificate şi reciclate, conform legii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite