Jaful anului în Bucureşti: Hoţii au furat 24 de kilograme de aur printre care şi două lingouri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două seifuri cu aproape 25 de kilograme de aur au fost furate, azi-noapte, din două magazine aflate în incinta complexului comercial Obor, la trei săptămâni după ce proprietarii fuseseră avertizaţi de poliţişti că nu au măsuri de protecţie eficiente.

Update ora 15.30 Consilierul guvernatorului Băncii Naţionale Române (BNR), Adrian Vasilescu a precizat că este exclusă posibilitatea ca cele două lingouri furate din incinta complexului Bucur Obor să poarte însemnele BNR. „Este exclus 100% ca acele lingouri să aparţină BNR“, a spus Vasilescu.

Atacul din incinta complexului comercial Bucur Obor a fost dat în această dimineaţă, în jurul orei 3.00. Poliţiştii au fost alertaţi imediat de unul dintre agenţii de pază ai unităţii. „Hoţii au forţat uşile de la intrarea în magazin şi au luat două seifuri în care se aflau 24 de kilograme de aur. Prejudiciul se ridică la 670.000 de euro“, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul şef Christian Ciocan.

La primele ore ale dimineţii, criminaliştii încă prelevau probe din incinta complexului Bucur Obor care a fost deschis după programul normal, la ora 9.00. Locul unde s-au aflat seifurile erau împrejmuite cu benzi de protecţie, iar anchetatorii căutau amprente şi alte urme care ar fi putut fi lăsate de autori pe vitrinele sparte.

Atât în faţa magazinului dinspre piaţă, pe unde au pătruns hoţii, dar şi în interiorul magazinului, era plin de agenţi de pază care îi îndepărtau pe curioşi. „În seifuri era aur, iar paza este asigurată cu agenţi“, a declarat Aisin, unul dintre proprietari care aştepta ca poliţiştii să încheie cercetările la faţa locului.

Hoţii au fugit cu lingouri

Una dintre casele de valori era încastrată, în ea fiind zece kilograme de aur, iar cealaltă, cu 14 kilograme de aur, nu era fixată în podea. Infractorii au reuşit să plece din magazin cu ambele seifuri pline cu aur şi asta pentru că au putut să le disloce. Jaful s-a petrecut la mai puţin de o lună de când patronii au fost avertizaţi să-şi ia măsuri de sigrunaţă.

„Firmele respective primiseră avertisment, în urma unui control al poliţiei, pentru că nu asigurau măsuri de pază corespunzătoare“, a mai spus comisarul şef Christian Ciocan. Potrivit acestuia, într-unul din seifuri s-ar fi aflat două lingouri din aur ale Băncii Naţionale Române, pentru care nu s-a asigurat nicio măsură de protecţie. Şi pentru că nu s-a ţinut cont de recomandările poliţiei înainte de comiterea jafului, proprietarii celor două firme păgubite riscă acum să fie şi amendaţi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite