Au abandonat peste 2.000 de tone de deşeuri toxice în curţile oamenilor! Printre acestea, 60 de kilograme de mercur!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două persoane sunt cercetate penal de procurorii Parchetului Capitalei, pentru că, în 2009 - 2010, au abandonat în diverse locaţii din Capitală şi din judeţul Ilfov 2.253 de tone de deşeuri periculoase. Printre acestea, 60 de kilograme de mercur.

Administratorul unei firme din Chitila care colecta deşeurile periculoase a fost anchetat de poliţiştii din cadrul Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase de la Poliţia Capitalei la 9 iunie. El a fost acuzat că a abandonat la fostul punct de lucru al societăţii 60 de kilograme de mercur, o sută de tone de deşeuri toxice infestate cu arsenic, precum şi diverse cantităţi şi tipuri de alte deşeuri periculoase.

În urma cercetărilor s-a stabilit că în perioada 2009-2010 administrator celor două firme şi directorul comercial al uneia dintre ele au preluat pentru a transporta, depozita, trata, neutraliza şi elimina cantitatea de 2253,45 de tone de deşeuri periculoase de diverse tipuri, conform Mediafax.

Actele de urmărire penală au stabilit şi faptul că, ulterior, cei doi inculpaţi au abandonat deşeurile preluate în diferite locaţii din Capitală şi din jurul Capitalei, în curţile unor imobile de locuit şi în spaţiile deţinute de anumite societăţi care nu erau însă autorizate potrivit dispoziţiilor legale.

Procurorii de la Tribunalul Bucureşti au pus în mişcare acţiunea penală faţă de cei doi pentru deţinere sau orice operaţiune privind circulaţia substanţelor şi preparatelor toxice şi foarte toxice fără drept, poluare prin evacuare cu ştiinţă în apă, în atmosferă sau pe sol a unor deşeuri sau substanţe periculoase, neluare sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminarea deşeurilor periculoase, încălcarea legislaţiei privind regimul deşeurilor şi fals în declaraţii.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti judecă astăzi propunerea de arestare preventivă a procurorilor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite