Bucureşti: Două străzi închise: pe una se lucrează, pe alta – nu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce strada Baldovin Pârcălabul era răscolită de excavatoare, şantierul de pe strada Maltopol era la ora 9.00 părăsit. Lucrările la cele două artere ar trebui desfăşurate în regim de urgenţă, în condiţiile în care sunt rute ocolitoare pentru zona Basarab.

Lucrările de asfaltare a străzii Maltopol, cea care face legătura dintre Şoseaua Nicolae Titulescu şi Bulevardul Alexandru Ioan Cuza, au început de joia trecută şi ar urma să se încheie la sfârşitul lunii iulie.

Pentru a nu se crea ambuteiaje, constructorul a fost de acord să execute lucrările doar pe o singură bandă de circulaţie.

Azi-dimineaţă, accesul autovehiculelor pe Maltopol era blocat, deşi nu se executau niciun fel de lucrări, iar una dintre benzi era liberă. „Nu înţeleg de ce nu ni se permite să pătrundem pe stradă. Zilele trecute se putea intra fără probleme, deşi muncitorii lucrau pe una din benzi. Astăzi, când nu mai sunt nici muncitori, au blocat accesul pe stradă!”, a spus Victor Nedelcu, care locuieşte în zonă.

Pe Baldovin Pârcălabul, lucrările sunt în toi
Pe de altă parte, pe strada Baldovin Pârcălabul, cea care face legătura între Bulevardul Mircea Vulcănescu şi Strada Gării, se muncea de zor azi-dimineaţă. „Până la ora 13.00 vrem să terminăm lucrările pentru a se permite accesul maşinilor pe una dintre benzi”, a declarat Gheroghe Dimcea, unul dintre muncitorii de pe şantier.

El a adăugat că muncesc duminica tocmai pentru că traficul este mai liber şi pot elibera, pe rând, benzile pentru circulaţia din timpul săptămânii.

Decizia de a se lucra doar pe o singură bandă a străzii Baldovin Pârcălabul a fost luată săptămâna trecută, când s-au început lucrările de asfaltare, datorită amubuteiajului creat la intersecţia bulevardelor Dinicu Golescu şi Mircea Vulcănescu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite