Bucureşti: Două medalii de aur şi una de argint pentru olimpicii bucureşteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lotul olimpic de informatică al României s-a întors duminică dimineaţă în ţară, cu patru medalii: două de aur, una de argint şi una de bronz, obţinute la Olimpiada Internaţională de Informatică, ce a avut loc în perioada 8-15 august, la Plovdiv, Bulgaria.

Trei dintre medaliaţi sunt elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti. Cosmin Gheorghe a absolvit liceul anul acesta şi a fost admis la Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Bucureşti, dar şi la Facultatea de Automatică şi Calculatoare de la Universitatea Politehnica Bucureşti, fără să mai dea examen de admitere.

„A fost a treia oară când am participat la olimpiada internaţională de informatică“, a spus tânărul olimpic medaliat cu aur. În 2007, a fost medaliat cu argint, iar în 2008, la Cairo, a obţinut medalia de aur.

Bogdan-Cristian Tătăroiu a adus a doua medalie de aur pentru lotul olimpic. Şi el este „recidivist“. În anul 2007 a obţinut medalia de argint, iar anul trecut a luat medalia de bronz. „A fost din ce în ce mai bine, cu fiecare an“, a spus Bogdan referitor la rezultatele pe care le-a obţinut la olimpiadă. 

În prezent, este elev în clasa a XII-a şi încă nu ştie la ce facultate se va înscrie. Se gândeşte, însă, ca măcar primul an de facultate să îl facă în ţară, dar nu exclude posibilitatea unor studii la o universitate de prestigiu din străinătate.

Marius Drăguş a obţinut medalia de argint, la prima sa participare internaţională. Marius este proaspăt student la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, de la Universitatea Politehnica Bucureşti, la care a intrat fără examen de admitere. „Concursul a constat în opt probleme, împărţite în două probe, destul de grele“, a povestit băiatul.

„Această medalie reprezintă rezultatul muncii pe care am depus-o în ultimii patru ani“, a mărturisit tânărul.
Medalia de bronz a fost obţinută de Andrei-Paul Puni, de la Colegiul Naţional „Al. Papiu Ilarian“ din Târgu Mureş.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite