VIDEO Dosarul permiselor auto false: 5 poliţişti şi 9 instructori auto arestaţi preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate cele 14 persoane implicate în scandalul permiselor auto au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile de la magistraţii Tribunalului Bucureşti.

MAI CITIŢI ŞI:

Percheziţii în Bucureşti: 14 angajaţi de la Permise Auto, învinuiţi că au acordat ilegal carnete de conducere

Procurorii şi ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie au făcut ieri descinderi în patru domicilii şi mai multe percheziţii la Direcţia de Permise Auto din Bucureşti. Au fost reţinute 14 persoane în acest dosar: 5 poliţişti şi 9 instructori auto. Aceştia au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile de la magistraţii Tribunalului Bucureşti.

Se pare că instructorii auto intermediau pentru diferiţi elevi legătura cu poliţiştii pentru obţinerea permisului auto în cadrul probei practice. Şpaga cerută „clienţilor“ era cuprinsă între 200 şi 300 de euro.

Inculpaţii au fost prinşi după ce au fost făcute mai multe interceptări telefonice. Ei vorbeau codat dar procurorii au reuşit să decodifice cuvintele-cheie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, Bogdan Staicu, iniţiativa pentru mituire a poliţiştilor aparţinea fie elevului fie instructorului. „Instructorul vorbea apoi cu poliţistul fie direct fie prin intermediul altui instructor care îl cunoştea pe agent. Întâlnirile aveau loc fie la locuinţa poliţistului fie într-o benzinărie sau în locuri cunoscute de cei doi. Instructorul îi dădea banii şi un bileţel cu numele elevului care trebuia să treacă examenul. Sumele oferite variau între 200 şi 300 de euro“ a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, Bogdan Staicu.

El a adăugat că cei implicaţi au fost prinşi după ce au fost făcute mai multe denunţuri din partea elevilor. Se pare că este vorba de câteva zeci de persoane care şi-au obţinut permisul în acest mod.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite