Bucureşti: Poliţia îi învaţă pe fiţoşii din Dorobanţi să parcheze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clienţii cafenelelor de pe strada Radu Beller din cartierul Dorobanţi sunt supravegheaţi zilnic de doi agenţi de la Rutieră, care îi obligă să parcheze lateral, în loc de spic, cum făceau până acum.

Autobuzele şi alte autoturisme de dimensiuni mai mari care circulau pe strada Radu Beller, până acum câteva zile, trebuiau să ocolească maşinile parcate în spic ca şi cum ar fi fost jaloane. De aproximativ o săptămână, doi agenţi de circulaţie stau în zona cafenelelor din Dorobanţi şi îi învăţă pe şoferi cum se parchează legal pe şoseaua din zonă. 

„De săptămâna trecută stăm aici zilnic. Mulţi şoferi nu sunt de acord să-şi parcheze maşinile lateral, unii însă ne ascultă şi le mută. Îi înţelegem timp de 10-15 minute, apoi chemăm rampa să le ridice“, spune unul dintre agenţii Poliţiei Rutiere prezenţi ieri pe Dorobanţi.

Clienţii cafenelelor sunt nemulţumiţi

Cei care îşi petrec o mare parte din timp prin cafenelele de fiţe de pe Dorobanţi nu sunt de acord cu deciziile poliţiştilor de a le ridica maşinile parcate neregulamentar. „Ce să spun? E rău de tot, am parcat maşina la un kilometru de aici. Într-adevăr, au decongestionat traficul, dar înainte aveam un număr dublu de locuri de parcare“, se plânge Nicolae Drăgune, un client fidel al cafenelelor din respectiva zonă.

El consideră că parcarea paralelă va reprezenta o adevărată problemă. „Multe maşini se vor lovi pentru că e greu să parchezi în acest fel. Nu prea ai loc să te desfăşori şi sigur o loveşti“, spune Nicolae, nemulţumit de hotărârea autorităţilor.

Parcarea în spic pe şosea, interzisă

„Parcarea în spic pe şosea este ilegală, scrie în codul rutier. Autoturismul trebuie parcat lângă marginea părţii carosabile, paralel cu aceasta. Noi chiar am ridicat multe maşini din acea zonă şi vom continua să facem acest lucru“, explică purtătorul de cuvânt al Brigăzii de Poliţie Rutieră, Daniel Piştea. El a adăugat că ridicarea maşinilor şi amenzile aplicate pentru nerespectarea regulilor sunt cea mai bună metodă de a-i linişti pe şoferi şi de a-i face să înţeleagă că trebuie să respecte legile rutiere.

Cei care tranzitează zona sunt încântaţi

Şoferii care nu frecventează cafenelele sau nu lucrează în fiecare zi în Dorobanţi susţin că poliţia îşi face treaba.    
„E foarte bine ceea ce fac, în sfârşit poliţia îşi face treaba. Aşa este civilizat, iar de o săptămână văd că se respectă“, declară Ileana Popa, un şofer care tocmai parcase în zonă.
Acţiunile de acest gen vor fi continuate în zonă de către agenţii rutieri şi în următoarele zile.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite