Bucureşti: Fiţele de Otopeni, mai tari decât fiţele de Dorobanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cotidianul „Adevărul“ a început o campanie de normalizare a preţurilor din Aeroportul „Henri Coandă“ din Otopeni

„Dorobanţii“ şi-au deschis de ceva vreme terasele, iar fiţele traduse în preţuri umflate au început să iasă şi ele la iveală. Mercedesurile, BMW-urile şi Chryslerele, parcate în buza teraselor definesc profilul clientului.

Concurenţa localurilor din Dorobanţi nu se găseşte niciunde în oraş, ci mai degrabă în afara oraşului, în Aeroportul „Henri Coandă“ din Otopeni.

Dorobanţiul, cu 10 lei mai ieftin decât Otopeniul
Odată ajuns în aeroport, călătorul nu mai poate da înapoi şi cât timp aşteaptă să-i fie anunţat zborul, şi-ar cumpăra un suc sau poate chiar un sandviş.

Obişnuit cu preţurile din oraş sau din altă ţară, unui călător i se pare mult 22 de lei pentru un simplu sandviş şi 16 lei pentru un suc de portocale. Aceleaşi produse costă cu aproximativ 10 lei mai puţin la Turabo Café din Dorobanţi.

Astfel, dacă în Otopeni un sandviş care conţine două felii de pâine, o frunză de salată, două felii de roşii şi două felii de mozzarella costă 22 de lei, la Turabo Café, un „Sandviş Club“ cu jambon, roşii, castravete, ardei gras, sos şi chips-uri costă 14,5 lei. Un suc de portocale de 250 de mililitri face 12,9 lei în Dorobanţi, iar în Otopeni, acelaşi produs face 16 lei.

Dacă un suc de portocale poate părea prea scump, călătorul se gândeşte să încerce o bere, însă cea mai ieftină costă 13 lei. Asta în timp ce la Turabo Café,  în Dorobanţi, cu 11 lei îşi poate cumpără cea mai scumpă bere, iar cu 6,9 şi-ar putea cumpăra cea mai scumpă bere dintr-un supermarket din zonă.

Speriat de preţurile enorme din aeroport, omul se gândeşte că o apă plată ar fi mai ieftină. Într-adevăr, aici preţurile sunt apropiate cu cele de la terasele de fiţe din Dorobanţi. Pe aeroportul „Henri Coandă“ o apă plată românească costă cel puţin 8,5 lei, iar în Dorobanţi, aceeaşi apă costă cel puţin 6,5 lei la Turabo Café şi 1,2 lei la supermarket.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite