Dorel a rupt cablul de la Enel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă de muncitori care executau o lucrare de canalizare pe Şoseaua Fundeni au reuşit să taie un cablu de înaltă tensiune. Din cauza avariei, peste o sută de mii de bucureşteni din zona centrală şi de nord a Capitalei riscă să rămână fără curent electric.

Grozăvia s-a petrecut ieri, în jurul prânzului, pe Şoseaua Fundeni. Lucrătorii de la o firmă care execută lucrări de canalizare pentru ApaNova au reuşit „performanţa“ de a tăia cablul de înaltă tensiune ce leagă staţiile electrice Fundeni şi Obor.

Potrivit reprezentanţilor Enel, aceste staţii de înaltă tensiune preiau curentul din sistemul naţional şi îl transformă la un voltaj mai mic pentru a putea fi folosit de către populaţie. Dinamic Company, firma care s-a ocupat de aceste lucrări pentru ApaNova, a obţinut un aviz de la Enel pentru executarea sistemului de canalizare. Muncitorii firmei ar fi trebuit să sape manual, în dreptul Şoselei Fundeni nr.90, pe unde treceea cablul. „Nu au ascultat şi au continuat săpăturile cu excavatorul. Acesta este motivul pentru care s-a petrecut incidentul“, susţine inginerul-şef Gheorghe Nicolăescu, de la Enel.

Acum, reprezentanţii Enel trebuie să facă două manşoane de o parte şi de alta a arterei pe unde trebuie să repare cablul. Practic, deteriorarea acestui fir electric afectează siguranţa în funcţionare a trei staţii electrice din zona Centrală şi de Nord a Capitalei.

„Unul dintre cele două  cabluri care legau staţia din Fundeni de cele din Obor şi din Centru a fost tăiat. Acum tot consumul a fost preluat de celălalt cablu. Dacă şi acesta se defectează, nu mai există altul de rezervă, şi astfel peste 100.000 de bucureşteni vor rămâne fără curent electric“, a explicat, pentru „Adevărul de Seară“, reprezentanţii Enel.

Apel către bucureşteni

De atunci, reprezentanţii Enel lucrează la foc continuu pentru remedierea problemei. „De obicei, o astfel de avarie se repară cam în şapte zile, dar având în vedere gravitatea situaţiei, sperăm ca până sâmbătă să finalizăm lucrările“, a mai precizat reprezentanţii Enel.

Ei au au lansat un apel către bucureştenii care locuiesc în zonele afectate din Nord, Centru şi cartierul Obor să consume cât mai puţin curent electric, până la remedierea problemei.

„Îi rugăm să nu lase luminile aprinse în toată casa,dacă nu este nevoie, să nu lase televizorul să meargă fără rost. Este o situaţie foarte gravă şi avem nevoie de ajutorul bucureştenilor“, au încheiat reprezentanţii Enel. Primăria Generală a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs avaria.

Zonele în pericol

Dacă cel de-al doilea cablu nu face faţă, bucureştenii care vor rămâne în întuneric sunt cei care locuiesc în următoarele zone: pe Calea Griviţei, Strada Turda, Şoseaua Kisseleff, Dorobanţi, Ştefan cel Mare, Barbu Văcărescu, Colentina, Calea Moşilor, Şoseaua Pantelimon, Calea Călăraşilor, Şoseaua Mihai Bravu, Calea Victoriei, Universitatea, Bulevardul Brătianu, Bulevardul Magheru, Regina Elisabeta şi Bulevardul Carol.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite