Ţeapă în stil asiatic: Un chinez şi doi vietnamezi, trimişi în judecată pentru că au păgubit statul cu 4 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ei s-au folosit de aproape 400 de milioane de euro și dolari pentru a comite infracțiunile. Cei trei mai sunt cercetați și pentru o evaziune fiscală de peste 4 milioane de lei. Unul dintre aceştia a mai fost trimis în judecată în urmă cu un an pentru fapte asemănătoare.


Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au dispus, astăzi, trimiterea în judecată pentru Le Duc Hoa, Pham Trong Dung, ambii cetăţeni de origine vietnameză şi Zheng Weiming, cetăţean chinez, pentru săvârşirea infracţiunilor de  constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Anchetatorii au stabilit că din ianuarie 2009 și până în februarie 2010, aceștia nu au înregistrat în contabilitatea S.C. Haiquan & Expediție Services S.R.L. Bucureşti sume obținute dina ctivitatea comercială și au prejudiciat bugetul statului cu 4.184.655 lei.

Procurorii mai spun că în perioada 2006 – 2010, cei trei au procedat la externalizarea sumelor de aproximativ 350 milioane de dolari şi 34 milioane de euro.

În urma cercetărilor, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv a lui Le Duc Hoa şi a altor 14  de complici pentru fapte similare, dosarul urmând să fie soluționat de magistrații Tribunalului Bucureşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite