Doi patroni sunt cercetați pentru o evaziune fiscală de 5 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au stabilit că cei doi au comis faptele pe parcursul a trei ani, timp în care au înregistrat fictiv tot felul de măfuri fără să achite TVA-ul. Ei au fost arestați preventiv pentru 29 de zile.

Anchetatorii au declarat că Iosif Velcsov este cercetat pentru evaziune fiscală și asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, fapte la care Ioan Ciocan i-ar fi fost complice.

Procurorii spun că în cursul anilor 2007 – 2010, Iosif Velcsov, în calitate de acţionar şi reprezentant la trei firme împreună cu Ioan iocan, dar și cu ajutorul altor persoane,a achiziționat produse siderurgice pe care nu le-a declarat autorităţilor fiscale în scopul sustragerii de la plata TVA şi a impozitului pe profit în valoare de aproximativ 5 milioane de euro.

De asemenea, inculpaţii nu au înregistrat în contabilitatea acestor firme achiziţiile intracomunitare şi facturile prin care au livrat marfa către firmele de pe teritoriul României.

Practic, produsele erau achiziţionate fictiv de la producători din România de către firme din Ungaria controlate de Ciocan şi apoi revândute în România, tot fictiv, către firmele tip fantomă controlate de aceeași persoană. Ulterior, mărfurile erau livrate către beneficiarii reali. Marfa nici nu tranzita Ungaria, produsele ajungând direct de la producători la cumpărătorii finali, întregul circuit fiind controlat de Ciocan.

După reținerea celor doi patroni, magistrații Tribunalului București au dispus arestarea preventivă a celor doi pentru o perioadă de 29 de zile.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite