TRAGEDIE Doi copii şi un adult au murit carbonizaţi în podul unei case din Ferentari (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei copii şi un adult au murit într-un incendiu izbucnit în cartierul Ferentari din Capitală şi alte două persoane s-au intoxicat cu fum.

UPDATE: 16.15: Femeia care şi-a pierdut viaţa în podul casei din Ferentari locuia acolo în chirie împreună cu cei doi copii ai săi. Potrivit primelor cercetări, aceasta a murit electrocutată, în timp ce-şi ţinea unul dintre copii în braţe, iar celălalt copil al său a murit carbonizat. În podul casei se afla şi un copil de-al proprietarului, care şi-a pierdut şi el viaţa alături de celelalte trei victime.



CLICK PE POZĂ PENTRU FOTOGALERIE

UPDATE: 16.10
"A fost o intervenţie dificilă pentru că spaţiul este foarte îngust. În afară de asta, au mai fost şi niste cabluri electrice improvizate care au îngreunat operaţiunea. Incendiul a făcut 4 victime: au murit trei copii şi o femeie. Tavanul de gips-carton a căzut peste ei şi nu au mai putut să se autoevacueze", a declarat Anca Onofrei.

UPDATE: 15.40
"Incendiul din sectorul 5 al Capitalei a fost lichidat", a precizat ofiţerul de presă al ISU Bucureşti.
Pentru stingerea incendiului, care a fost violent, au acţionat zece maşini ale pompierilor, dintre care şase au fost cu apă şi spumă. Focul a fost înteţit de vântul puternic, care a bătut astăzi în Capitală.



CLICK PE POZĂ PENTRU FOTOGALERIE

UPDATE: 15.30 
Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie este în drum spre locul incendiului.

image
image


UPDATE: 15.25
Locuitorii din zonă spun că şi anul trecut a avut loc un incendiu la acelaşi imobil. De asemenea, vecinii reclamă faptul că pompierii au ajuns foarte tâziu de la momentul în care au făcut apelul 112. Cu atât mai mult, strada Prunilor este foarte îngustă, fapt ce a îngreunat accesul autospecialelor ISU.

Din primele informaţii se pare că micuţii au murit carbonizaţi în podul unei case de pe strada Prunilor. Copiii aveau toţi vârste sub 10 ani. Alte două persoane adulte s-au intoxicat cu fum şi le se acordă îngrijire medicală de echipaje SMURD. "Echipa SMURD a îngrijit două persoane intoxicate cu fum care acum sunt în afara oricuărui pericol", a declarat şeful SMURD, Bogdan Opriţa.



CLICK PE POZĂ PENTRU FOTOGALERIE

image

Cinci echipaje de pompieri încearcă să lichideze focul care s-a extins la alte două case şi două anexe. Două echipaje SMURD acordă asistenţă medicală pentru două persoane adulte care au fost intoxicate cu fum. "Incendiul s-a popagat foarte repede şi a afectat trei case şi alte două anexe, adică cinci imobile, în total. În podul unei case au fost găsite carbonizate trei persoane. Lucrăm la izolarea tuturor focarelor incendiului", a declarat lt. Anca Onofrei, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti.


image

CLICK PE POZĂ PENTRU FOTOGALERIE

Planurile lui Oprescu: locuinţe sociale în Ferentari

Primarul general al Capitalei a spus că situaţia din zonă îi este cunoscută. "Sunt foarte multe case în acea zonă în stare de risc. Pe suprafaţa dintre strada care mărgineşte cartierul Ferentari de Şoseaua Măgurele vom construi blocuri în care vor fi mutate toate persoanele care locuiesc în case aproape dezafectate. Vom începe lucrările la acest cartier spre sfârşitul anului. Vom construi atât câţi bani avem!", a declarat primarul general Sorin Oprescu.



CLICK PE POZĂ PENTRU FOTOGALERIE

image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite