Doi americani au ajutat la prinderea unor escroci imobiliari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii au organizat un flagrant la un birou notarial unde aceștia urmau să vândă un imobil cu acte false. Patru persoane sunt cercetare pentru înşelăciune, fals şi uz de fals.

Anchetatorii au aflat despre caz după ce au primit un e-mail de la două persoane de cetăţenie americană, prin care sesizau faptul că o anume Teodora B., printr-o procură falsă, intenţionează să vândă un imobil pe str. Mihai Eminescu din sectorul 2 aflat în proprietatea lor.

E-mailul a fost trimis Secţiei 6 Poliţie, iar în urma verificărilor s-a stabilit că există suspiciuni cu privire la tranzacţionarea imobilului în cauză cu documente false și a fost anunțată Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară – Biroul de Carte funciară – Sector 2 Bucureşti, în vederea punerii sub interdicţie de înstrăinare a imobilului, până la soluţionarea dosarului penal.


Ieri, la Secţia 6 Poliţie s-a prezentat N. Gabriel de 51 ani, din judeţul Ilfov, administartor al unei societăţi comerciale, care a povestit că a citit pe internet un anunţ de vânzare a imobilului din str. Mihai Eminescu, postat de o agenţie imobiliară, a luat legătura cu reprezentantul acesteia, care i-a prezentat vânzătorii, respectiv pe Aurelia  şi Teodora B., cu care a convenit să cumpere  imobilul.

El urma să cumpere imobilul cu 300.000 euro, însă a avut unele îndoieli cu privire la veridicitatea documentelor prezentate de vânzători şi reprezentantul firmei imobiliare ( procură de vânzare imobil, actele imobilului şi alte documente).

De la Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară – Biroul de Carte funciară – Sector 2 Bucureşti a aflat că există o interdicţie de înstrăinare a imobilului, emisă de Secţia 6 Poliţie, motiv pentru care a vrut să lămurească situația acestuia.

Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale, au realizat prinderea în flagrant a autorilor, în incinta unui cabinet notarial,  după întocmirea precontractului de vânzare-cumpărare şi primirea avansului de 5.000 lei.

În urma acțiunii au fost reținute patru persoane cu vârste cuprinse între 24 și 50 de ani, ăprintre care un agent imobiliar și două persoane cu domiciliul în Statele Unite ale Americii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite