Doi tineri s-au legat cu lanţuri şi s-au aruncat în gol de la etajul 10

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi tineri bucureşteni s-au sinucis ieri după-amiază, aruncându-se de pe terasa unui bloc de 10 etaje din sectorul 3. Alexandru Iamandi, în vârstă de 19 ani, şi Andrei Constantin, 22

Doi tineri bucureşteni s-au sinucis ieri după-amiază, aruncându-se de pe terasa unui bloc de 10 etaje din sectorul 3.

Alexandru Iamandi, în vârstă de 19 ani, şi Andrei Constantin, 22 de ani, erau prieteni vechi şi, potrivit unor surse din poliţie, cei doi se drogau frecvent.

Tinerii proveneau din familii dezorganizate, nu aveau serviciu, iar majoritatea timpului şi-l petreceau în faţa calculatorului şi în anturaje dubioase.

Tatăl lui Alexandru este condamnat la 15 ani de închisoare, iar mama lui lucrează în Belgia. Tânărul locuia numai cu bunica şi, potrivit vecinilor, el intenţiona să plece în Belgia pentru a sta cu mama sa.

Un prieten al victimelor, care a stat de vorbă cu cei doi sinucigaşi chiar înainte de tragedie, ne-a povestit cum şi-au petrecut aceştia ultimele clipe din viaţă şi motivele care i-ar fi împins la acest gest disperat. Robert Constantin ne-a declarat că unul dintre cei doi amici ai săi, Andrei, a încercat să se angajeze la o firmă de protecţie şi pază.

"Am fost împreună azi-dimineaţă să ne angajăm. Am dat un test psihologic, dar Andrei nu a reuşit să îl treacă. A fost foarte dezamăgit", ne-a povestit Robert. În drum spre casă, ei s-au întâlnit, în zona Pieţei Trapezului, cu Alexandru, care era supărat că bunica sa i-a găsit într-un buzunar al hainei o seringă cu heroină. Bătrâna l-a certat şi l-ar fi ameninţat că-i va spune mamei că se droghează.

Şi-au făcut curaj cu o sticlă de lichior

Mai întâi, au luat de la farmacie pastile de tuse, care, dacă sunt consumate în exces, au efecte psihotrope. Au cumpărat şi o sticlă de lichior, pe care au băut-o în parc. Ulterior, au mai cumpărat de la un magazin lanţuri şi lacăte. "Mergem să ne aruncăm de pe bloc", i-au spus cei doi amicului lor. Robert nu i-a crezut şi a plecat acasă.

Iniţial, Andrei şi Alexandru au intrat într-un imobil de pe bulevardul Theodor Palady, dar, pentru că au găsit închis chepengul care dădea pe acoperiş, au plecat de acolo. În jurul orei 15.40, au reuşit însă să ajungă pe acoperişul blocului M6, cu 10 etaje, din strada Trapezului.

S-au legat cu lanţuri unul de altul, folosind lacătele. Au atârnat de lanţuri şi o dală din piatră găsită pe terasa blocului, după care s-au aruncat în gol. Unul dintre sinucigaşi a căzut pe copertina de la intrare în bloc, iar celălalt a rămas atârnat. Pompierii au coborât trupurile neînsufleţite ale victimelor, care au fost duse la IML pentru autopsie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite