Bucureşti: Doar opt şcoli bucureştene sunt gata până la 15 septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dintre cele 102 instituţii de învãţãmânt din Bucureşti incluse în programul de reabilitare finanţat de Banca Mondialã de Investiţii (BEI), numai opt sunt gata sã-şi primeascã elevii.

Alte 14 unităţi de învăţământ din acest program vor fi finalizate pânã la începutul anului şcolar 2009-2010, a anunţat, miercuri, Primãria Capitalei.

La alte 15 unităţi, printre care se numãrã şi Şcoala Centralã, lucrãrile de reabilitare au început de curând şi nu vor putea fi încheiate înainte de începerea anului şcolar de pe 15 septembrie, informează Newsin.

La 11 şcoli la care lucrãrile au debutat în urmã cu şase ani, şi care nu sunt nici acum gata.

În Capitală există 180 de unităţi de învăţământ gimnazial. Dintre acestea, 102 au fost incluse în programul de reabilitare finanţat de BEI, demarat în anul 2003 şi care trebuia să fie finalizat în 2008.

Proiectul presupunea reabilitarea infrastructurii sanitare şi de canalizare, racordarea la utilitãţi, mobilarea şi echiparea conform standardelor europene, consolidarea imobilelor îîmpotriva cutremurelor, construirea de clãdiri noi şi sãli de sport multifuncţionale,

Termenul de finalizare a lucrãrilor a fost prelungit pânã în 2010. Investiţiile totale pentru renovarea şcolilor se ridicã la 271 milioane de euro, potrivit Newsin.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite