Distracţie pe pâine la „Zilele Bucureştilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Carnaval, parade, plimbări cu trăsura, concerte şi teatru în aer liber sunt evenimentele oferite locuitorilor Capitalei în acest weekend.

Bucureştenii sărbătoresc începând de astăzi, timp de trei zile, cea de-a 553-a aniversare de la prima atestare documentară a oraşului. „Zilele Bucureştilor", organizate de Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti din cadrul Primăriei Generale, se vor desfăşura atât în Parcul Herăstrău, cât şi în Centrul Istoric, unde au fost anunţate concerte ale unor artişti cunoscuţi.

Cei care vor merge în weekend în Herăstrău se vor bucura de diverse surprize pregătite de organizatori, cum ar fi plimbări cu trăsura, bătăi cu flori, parade ale costumelor de epocă şi concerte cu muzică pentru toate gusturile. Tot aici se va desfăşura un târg al meşteşugarilor. Sâmbătă, 15 septembrie, va avea loc o paradă a maşinilor de epocă, iar fanfarele îi vor delecta pe participanţii la eveniment.

Strada Franceză din Centrul Istoric va fi gazda galei „Folk you! Florian Pittiş", cel mai mare festival de muzică folk din ţară. Concertele vor avea loc vineri şi sâmbătă - 14 şi 15 septembrie - de la ora 18.00. Intrarea este liberă.  

În Pieţele Constituţiei, 21 Decembrie, Unirii şi George Enescu, precum şi în Parcul Colţea, bucureştenii vor avea parte de spectacole de teatru în aer liber. 20 de trupe din şapte ţări - Franţa, Olanda, Spania, Elveţia, Belgia, Germania şi România - se vor reuni în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă „B-FIT în the Street!".

Pe treptele Muzeului Naţional de Istorie a României  din Calea Victoriei nr. 12 va fi organizat, între orele 10.00 şi 12.00, un iarmaroc cu produse realizate de mână şi vintage. Festivaluri de muzică şi concerte vor avea loc şi în celelalte oraşe din ţară.

- Bacău. Pe platoul Sălii Sporturilor, în perioada 13-16 septembrie, va avea loc Festivalul Oktoberfest. În cadrul „olimpiadei bavareze", adulţii vor putea lua parte la concursuri precum  „Maßkrugstemmen" - ţine halba cu bere, „Wettnageln" - bate cuiul repede, „Holzsägen" - taie lemnul cu fierăstrăul. La „olimpiada copii­lor" vor avea loc jocuri precum tragerea frânghiei, sărituri cu sacul, ştafetă şi multe altele.

- Timişoara. În fiecare an, Festivalul „Plai", unul dintre cele mai mari evenimente de „world music" din Europa, organizat doar de voluntari, aduce la Muzeul Satului, muzică din toate colţurile lumii. Capetele de afiş sunt artişti cu milioane de fani în toată lumea: vineri seară - Patrice and The Supowers, sâmbătă - Fatoumata Diawara, duminică - Aziza Mustafa Zadeh. Pe lângă aceştia vor cânta OqueStrada, Blue Nipple Boy, The Ganga Jazz Ensemble, Subcarpaţi sau The OSGC. Biletul pentru o zi costă 45 de lei, iar abonamentul pentru toate cele trei zile costă 70 de lei.  A contribuit Vali Silaghi

„Click! Poftă bună!" la Târgul Mierii

„Bucătarul-şef" al revistei „Click! Poftă bună!", Mariana, va oferi o demonstraţie sâmbătă şi duminică, la Târgul Mierii la care vor participa 90 de expozanţi. Evenimentul va avea loc la Institutul de Cercetare pentru Apicultură din Băneasa. Mariana va găti pentru vizitatori câteva deserturi ale căror reţete includ şi mierea. Va fi organizat şi un concurs de degustat miere.

info
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite