Disperaţi să obţină tichete de masă, la campania studenţilor au venit să doneze sânge şi bolnavi HIV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

500 de bucureşteni au donat sânge în cadrul campaniei organizată de studenţii de la Medicină săptămâna trecută, printre ei aflându-se şi persoane care sufereau de boli cronice.

„Am strâns 492 de pungi în cinci zile de donare. Oameni dornici să doneze există, doar că centrul de transfuzii vine doar cu 100 de pungi pe zi, din cauza lipsei de personal. În fiecare zi, am avut mai mult de 150 posibili donatori din care doar 100 au devenit donator“, a spus coordonatorul campaniei „Donează sânge! Fii erou!“, Oana Iana.

Au existat şi oameni care nu aveau voie să doneze din cauze medicale ca hipotensiune, anemie sau diferite boli, dar au venit să doneze special pentru a primi tichete de masă, reducere la transport şi zi liberă de la serviciu. 

„Ei au insistat să doneze cu toate că fuseseră deja respinşi la centrul de transfuzii. Venind la noi, au încercat sa fenteze sistemul, dar nu au reuşit. În urma analizelor au fost găsite câteva cazuri de boli grave la donatori printre care şi un caz de HIV. Acel sange a fost aruncat “, a mai spus Oana Iana.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite