Bucureşti: Dirijorul şi pianistul Valentin Radu, din nou, la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După recitalul de orgă de la Ateneu, de duminică seara, muzicianul american de origine română va dirija două concerte aniversare SOUND

Stabilit la Philadelphia, Valentin Radu, pianist, organist şi dirijor de origine română, este un muzician reputat şi o prezenţă importantă a vieţii muzicale de pe coasta de est a Statelor Unite.

 În 1983, la doar 26 de ani,  a devenit cel mai tânăr doctor în arte muzicale al celebrei Universităţi Julliard School of Music din New York.

A înfiinţat şi conduce, de două decenii, ca director artistic, formaţile Vox Ama Deus din Philadelphia, a realizat aproape 30 de discuri compact pentru Sony Classic, PolyGram, Time Warner, Helicon, iar albumul său “Messiah” de Handel, a fost reeditat în peste un milion de exemplare, ca urmare a succesului extraordinar de care s-a bucurat.

Pentru activitatea sa susţinută de promovare a legăturilor muzicale reciproce, între Statele Unite şi România, Valentin Radu a primit titlul de Cetăţean de Onoare al Oraşului New York, dar şi Premiul Uniunii Criticilor Muzicali din România.

Reîntâlnirea cu publicul bucureştean

Aflat într-o vizită de câteva zile în oraşul natal, unde obişnuieşte să revină de câteva ori, în fiecare an, maestrul Valentin Radu a susţinut duminică seara, un recital de orgă, în care a interpretat piese de Georg Friedrich Handel, Andre Campra,  Benedetto Marcello, Johann Sebastian Bach, Leon Boelmann, Louis Vierne, Charles-Marie Widor.

 La finalul recitalului, artistul a fost bisat în trei rânduri.

"Aceasta vizită se desfăşoară sub semnul bucuriei, pentru că după 25 de ani, am avut din nou ocazia  de a susţine un recital de orgă la Ateneu. Iar mâine, la Sala Mică a Palatului, de la ora 18.00 şi poimâine, la Casa Studenţilor de la Preoteasa, de la ora 20.00, voi avea plăcerea să dirijez Grupul Sound, cu ocazia împlinirii a 15 ani de la înfinţarea acestui grup coral şi a 10 ani de când suntem într-o relaţie de prietenie şi colaborare, concretizată în concertele Sound la care sunt invitat să dirijez”, a declarat, pentru Adevărul de Seară, maestrul Valentin Radu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite