Ce averi au directorii teatrelor bucureştene? Alexandru Arşinel şi Florin Călinescu sunt în topul bogaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Case, terenuri, maşini scumpe şi conturi bancare cu multe zerouri. Toate se regăsesc în declaraţiile de avere ale unor directori de teatre din Bucureşti. După zeci de ani pe scenă, unii au reuşit să adune averi frumoase, case de vacanţă ori ceasuri de lux de mii de euro. Alţii, în schimb, au doar un câte un apartament apartament şi maşini ieftine.

Alexandru Arşinel, directorul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase", este unul dintre cei mai bogaţi directori de instituţii culturale din Bucureşti.

El are şase terenuri în Suceava, Constanţa, Prahova şi Dâmboviţa, precum şi o casă de 225 de metri pătraţi în Bucureşti şi alte trei case de vacanţă în provincie. Conduce o Toyota din 2005 şi are conturi bancare deschise între 2008-2010 în valoare de 509.000 de lei şi 82.000 de euro.

În plus, potrivit declaraţiei sale de avere, el şi-a împrumutat fiul cu suma de 150.000 de euro. Doar anul trecut el a câştigat, din salariul de director, din onorarii şi dintr-o indemnizaţie de merit, suma de 242.000 de lei.

Florin Călinescu, case şi ceasuri de lux

Nici Florin Călinescu, directorul Teatrului Mic, nu o duce rău. El are un apartament de 100 de metri pătraţi în Bucureşti, un teren şi o casă în construcţie în Poiana Braşov, precum şi alte două terenuri agricole în judeţul Argeş.

Conduce un autoturism marca Mercedes din 2008 şi are în proprietate două ceasuri de lux, dintre care unul Cartier, în valoare de 27.000 de euro. Pe lângă acestea, Călinescu are în bănci peste 1,9 milioane de lei şi aproape 50.000 de euro, dar a mai şi împrumutat o firmă cu suma de 800.000 de euro.

Mălaimare, terenuri şi case

Un alt director de teatru care se descurcă bine este Mihai Mălaimare, care conduce teatru Masca. El are în propietate patru terenuri în Bucureşti, Botoşani şi Prahova, precum şi un apartament şi o casă în Bucureşti şi o casă în Prahova.

La acestea se adaugă conturi bancare în valoare de aproape 30.000 de euro, mai mult tablouri şi un autoturism Citroen din 2008. În acelaşi timp, el trebuie să restituie un împrumut bancar de 84.000 de lei până anul viitor.

Mircea Diaconu, director şi senator

Mihai Diaconu, senator şi director al teatrului Nottara, are trei terenuri şi trei locuinţe în Bucureşti, Ilfov şi Argeş, achiziţionate între 1978 şi 2000.

Cifra trei pare legată de declaraţia sa de avere, astfeş încât celebrul actor are acelaşi număr de maşini: un Citroen din 1971, un Aro din 1996 şi Un Smart din 2001. Diaconu nu are bani în bănci, dar plăteşte rate la un credit de 25.000 de euro care ar trebui să-l plătească până în 2012.

Ion Lucian, directorul teatrului Excelsior, care a izbucnit în lacrimi în momentul în care a fost obligat să aleagă între pensie şi salariu în urmă cu un an şi jumătate, deţine, împreună cu soţia sa, doar un apartament în Bucureşti.

Potrivit declaraţiei sale de avere, el conduce un Matiz, are tablouri şi icoane estimate la 13.000 de euro şi are trei conturi în care a strâns aproape 155.000 de lei.

George Mihăiţă trăieşte din salariu

George Mihăiţă, celebrul director al Teatrului de Comedie, are un teren în Ilfov, altul în Dâmboviţa, dar nu deţine nicio casă. El conduce un Ford Mondeo şi nu are alte obiecte de valoare sau conturi bancare. Potrivit declaraţiei de avere, el trăieşte din salariu şi din contractele de actor.

Teodora Lazăr, directoarea teatrului Odeon, are o casă în Bucureşti, un teren agricol în Ialomiţa şi conduce un WV Polo din 2005. Ea are, în schimb, 177.000 de lei în conturi bancare.

George Ivaşcu, directorul teatrului Metropolis, are în proprietate doar un apartament în Bucureşti şi o colecţie de antichităţi estimată la 10.000 de euro. Are, în schimb, 208.000 de lei în conturi bancare.

<!--[if gte mso 10]>

Vezi pe forbes.ro câţi bani au câştigat scriitorii români din lupta pentru a-şi vedea obsesiile şi gândurile tipărite

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite