Bucureşti: Din această noapte avem căldură la calorifere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficul rutier de pe strada Mircea Vulcănescu  a fost îngreunat în această dimineaţă din cauza unui copac rupt în două de vântul puternic

Scăderea temperaturilor în Capitală a determinat primăria să înceapă din această seară probele de furnizare a agentului termic.

De la noapte se va da căldură
Bucureştenii vor avea, începând din această seară, căldură în apartamente pe timp de noapte, iar de la 1 noembrie şi pe timpul zilei. „Având în vedere prognoza meteo şi cum se anunţă temperaturile în următoarea perioadă, după 1 noiembrie se va impune furnizarea agentului economic în regim permanent”, a declarat directorul RADET, Bogdan Becheanu.

Potrivit legii, bucureştenii branşaţi la sistemul central primesc agent termic după înregistrarea, timp de trei zile consecutiv, între orele 18.00 – 6.00, a unor temperaturi de 10 grade Celsius sau mai mici.

Cetăţenii care doresc căldură înainte de îndeplinirea acestor cererei pot face o cerere la RADET, pentru a pune permanent în funcţiune sistemul de încălzire. Acelaşi demers trebuie făcut şi în cazul instituţiilor publice grădiniţelor, şcolilor şi spitalelor.  

În aşteptarea echipelor de ţapinari
Efectele vijeliei de aseară s-au simţit cel mai mult în sectorul 1 din Capitală. Pe strada Mircea Vulcănescu, un copac a fost despicat de furtună, prăbuşindu-se pe cablurile de iluminare publică.

„Noi suntem aici de la 7.00, de când am fost anunţaţi. Am venit să vedem dacă sunt afectate cablurile liniei de troleibuz şi să întrerupem curentul când vor tăia pomul, dacă este nevoie”, a declarat Mihai Alexandru, şeful echipei de la RATB.

Circulaţia a fost îngreunată din cauză că şoferii care circulau dinspre Strada Dinicu Golescu către Plevnei au fost nevoiţi să ocolească pomul intrând pe contrasens.

Zăpezi viscolite la munte
În urma ninsorilor de azi-noapte, în judeţul Maramureş, stratul de zăpadă a atins peste 25 de centimetri.

În Pasul Gutâi, care face legătura între Baia Mare şi zona de nord a Maramureşului, şi în Pasul Prislop, dintre Borşa şi judeţul Suceava, stratul de zăpadă de pe carosabil măsura azi-dimineaţă până la doi centimetri, traficul desfăşurându-se în condiţii de iarnă pe DN 18 şi pe DJ 184, conform declaraţiei date pentru Mediafax de Loghin Mateaş, şeful de sector din cadrul Drumurilor Naţionale Maramureş.

Pe tot parcursul nopţii s-a acţionat şi pe DJ 184 Cavnic - Ocna Şugatag, unde stratul de zăpadă a atins 20 de centimetri.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite