„Dilema veche” lansează „Capodoperele teatrului românesc”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de mâine, veţi putea cumpăra de la chioşcuri seria de DVD-uri „Capodoperele teatrului românesc“. Aceasta e a doua din seria „Colecţiilor cu dichis“ sub umbrela „Dilema veche“.

Colecţia va debuta cu „O scrisoare pierdută”. Vor urma: „Gaiţele”, „Conu Leonida faţă cu reacţiunea”, „Titanic Vals”, „Take, Ianke şi Cadîr”, „O noapte furtunoasă”, „Visul unei nopţi de iarnă”, „Doctor fără voie”. Aceasta e a doua din seria „Colecţiilor cu dichis” sub umbrela „Dilema veche”. Seria cuprinde opt DVD-uri, fiecare la preţul de 10,99 de lei.

Dezbatere la Teatrul Nottara

În sala Horia Lovinescu a teatrului de pe Bulevardul Magheru, actorii Victor Rebengiuc, Mariana Mihuţ, Mircea Diaconu şi alţi oameni de teatru vor dialoga cu publicul pe tema teatrului de ieri, de la ora 18.30.

„O scrisoare pierdută”, în regia de teatru şi TV a lui Liviu Ciulei, este o înregistrare din anul 1982. Scrisă şi jucată pentru prima oară acum mai bine de o sută de ani (premiera piesei a avut loc la Teatrul Naţional în 1884, supervizată chiar de către autor), „O scrisoare pierdută” este, probabil, imaginea cea mai cuprinzătoare a „stilului” românesc de a face politică. „Farsa electorală” – după cum a fost etichetată piesa – a avut parte, de-a lungul anilor, de numeroase montări şi viziuni regizorale, iar una dintre cele mai valoroase îi aparţine regizorului Liviu Ciulei.

Preluată de către televiziune, în anul 1982, de la Teatrul Bulandra, într-o distribuţie de excepţie, „O scrisoare pierdută” aduce nume mari ale scenei româneşti: Octavian Cotescu, Ştefan Bănică, Fory Etterle, Mariana Mihuţ, Victor Rebengiuc, Dem Rădulescu, Aurel Cioranu, Petrică Gheorghiu, Mircea Diaconu.
Caragiale precizează doar atît despre locul acţiunii: „în capitala unui judeţ de munte”. Dar în el e concentrată, definitiv, întreaga lume românească, în deplina splendoare a metehnelor ei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite