Dezbaterea publică privind Zona Metropolitană, un eşec pe toată linia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile bucureştene au dovedit încă o dată că nu sunt pregătite nici măcar pentru a demara o dezbatere serioasă în privinţa constituirii Zonei Metropolitane Bucureşti. Primarul se

Autorităţile bucureştene au dovedit încă o dată că nu sunt pregătite nici măcar pentru a demara o dezbatere serioasă în privinţa constituirii Zonei Metropolitane Bucureşti.
Primarul se declară hotărât să pună piciorul în prag şi să îşi continue ideile cu privire la noua înfăţişare a Capitalei, atât cu proiectul Pieţei Revoluţiei, cât şi cu cel al bulevardului Uranus, argumentând că nu vrea să se spună despre el că a trecut prin primărie "ca raţa prin apă". Intenţiile primarului par a nu fi susţinute însă de subalternii săi. Discuţiile care ar fi dus la finalizarea proiectului zonei metropolitane ar fi trebuit să se încheie ieri, cel puţin în ce priveşte o decizie a autorităţilor locale. Bucureştenii din sală au avut însă de aşteptat, deoarece stafful Primăriei a întârziat din cauza unei vizite neaşteptate a Curţii de Conturi. şeful Centrului de Planificare Urbană şi Metropolitană Bucureşti, unul dintre iniţiatorii proiectului, era la Madrid, aşa că a lăsat doar un mesaj "audienţei". Prefectura Ilfov, principalul colaborator al municipalităţii în realizarea proiectului, nici măcar nu a fost invitată la dezbateri. Primarul Adriean Videanu însuşi a admis că "organizarea şedinţei a fost dezastruoasă" .

Bucureştiul are nevoie de mai mult spaţiu, pe care îl obţine de la comunele limitrofe, în acelaşi timp acestea din urmă au nevoie în primul rând de străzi mai bune, de reţele de apă şi canal. La acest proiect se lucrează de mai bine de trei ani de zile. În prezent există două proiecte care desenează noul Bucureşti. Unul dintre acestea prevede înglobarea a 93 de localităţi, celălalt a doar 62.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite