Dezbatere „Adevărul de Seară”: PRO sau CONTRA eutanasierii maidanezilor? Cum a ajuns Bucureştiul Capitala câinilor maidanezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marcela Lungu, reprezentantul Asociaţiei Cuţi Cuţu se ocupă de maidanezii bucureşteni din 2001. “Pe vremea lui Ceauşescu nu ştiu cum se proceda dar nu-mi amimtesc să fi văzut câini pe străzi. Se strângeau şi cel probabil, erau omorâţi”.

Odată cu democraţia, înmulţirea câinilor a scăpat de sub controlul autorităţilor până în 2001 când, în mandatul de primar general al lui Traian Băsescu, a fost anunţată o campanie de eutanasierea a câinilor fără stăpân.

Din 2001 până în 2008 au fost omorâţi 144.339 de câini, operaţiune pentru care cetăţenii au plătit 9 milioane de euro. “Dacă facem un calcul, euthanasia unui câine costă între 60-70 de euro. Astăzi, costul unui steriliozat este între 15 şi 25 de euro”, explică Lungu poziţia ei pentru castarrea animalelor şi nu pentru omorârea lor.

În 2008, a fost promulgată “Legea Marinescu” pe care mulţi o consider motivul pentru care s-au înmulţit câinii. Eutanasierea a devenit ilegală, în schimb, autorităţile aveau obligaţia să construiască adăposturi pentru ei, lucru care nu s-a întâmplat.  



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite