Deţinuţii vor trimite scrisori victimelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 150 de persoane private de libertate vor lua legătura cu victimele lor prin intermediul unor scrisori. Ei vor conștientiza astfel efectele, uneori dramatice, pe care faptele lor le-au avut asupra  victimelor, a celor cărora le-au adus prejudicii.

Metoda Verso-Recto, care face parte dintr-un proiect de amploare al ONG-ului „CRED“ va viza peste 150 de deţinuţi din regiunile Bucureşti-Ilfov, Nord –Vest, Centru, Sud- Muntenia şi Sud-Est care vor fi încurajaţi să ia legătura cu victimele lor.

„Toți vor scrie o scrisoare imaginară iar cei care vor dori o vor putea trimite apoi victimelor. Este alegerea lor, pot scrie orice simt ei cu privire la fapta comisă și-si pot exprima regretul”, a declarat Camelia Tancău, preşedintele executiv al CRED.

Vor fi întrebaţi dacă ei au fost la rândul lor victime, dacă li s-a făcut vreodata un rău fără a avea nicio vină și ce au simțit atunci.

Proiectul debutează printr-o serie de seminarii în care psihologii și asistenții sociali vor lucra împreună cu experți internaționali pentru putea răspunde cât mai bine necesităților de reinserție socială a deținuților.

Timp de trei luni psihologii și asistenții sociali vor lucra cu deținuții incluși în program.

Persoanele private de libertate care vor fi incluse în această etapă a proiectului se află după gratii pentru tot felul de fapte, de la furt şi jaf până la înşelătorie şi chiar crimă.

Peste 4000 de deținuți, ajutați să se reintegreze


Peste 4000 de deţinuţi din regiunile Bucureşti-Ilfov, Nord –Vest, Centru, Sud- Muntenia şi Sud-Est vor fi susţinuţi în procesul de reinserţie socială astfel încât procentul de recidivă să fie cât mai scăzut.

Obiectivul proiectului este, printre altele, creșterea șanselor de integrare în comunitate și pe piața muncii prin realizarea de programe integrate de pregătire.

Specialiștii susțin că 60% dintre detinuții care particiăa la programe integrate își vor schimba opiniile negative cu privire la inserția pe piața muncii.

90% vor avea abilitățile necesare obținerii unui loc de muncă.

Pentru 60% din deținuți va crește stima de sine și încrederea în forțele proprii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite