Deținuții de la Jilava au fost instruiți în arta fotografică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Expoziția care va fi prezentată mâine va cuprinde 16 fotografii realizate de participanții la curs, între 6 ianuarie și 4 august 2011.

Cornel Hlupina, membru al Asociației „Bucureștiul meu drag” și al Asociației Artiștilor Fotografi din România (AAFR) este cel care s-a implicat și va prezenta vernisajul expoziției de fotografie „Încheierea cursului” care are loc, mâine dimineață, la Penitenciarul Jilava.

Cursul de fotografie de la Penitenciarul București-Jilava face parte dintr-un proiect cultural realizat în parteneriat cu Ministerul Justiției – Administrația Națională a Penitenciarelor.

„S-au înscris inițial 18 persoane, din care au încheiat cursul doar 15. Aceasta pentru că într-un astfel de loc, cursanții pot lipsi motivați din diferite cauze. Pentru a castiga timp s-a fotografiat pe rand chiar si in timpul sedintelor teoretice. Apoi, grație înțelegerii conducerii penitenciarului, am putut ieși în afara sălii de curs: în curtea de plimbare, în sala de sport, pe terenul de sport, în livadă, în capelă, la Fortul 13”, a declarat Cornel Hlupina.

Structura cursului a cuprins o parte teoretică, în care s-au predat noțiuni de tehnică fotografică pe film, compoziție și istoria fotografiei. Partea practică a însemnat cunoașterea aparatului de fotografiat, folosindu-se unul digital,  precum și realizarea de fotografii de către fiecare deținut.

Proiectul  a pornit de la un precedent creat de Mircea Anghel, cel care desfășoară de trei ani un curs de fotografie în cadrul Penitenciarului din Craiova.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite