Deţinuţi din toată ţara învaţă să intre pe Internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Ioan Băla, a prezentat astăzi proiectul „Pregătire TIC la standarde europene în sistemul penitenciar românesc”, care presupune instruirea a 2.000 de deţinuţi cu vârste cuprinse între 16 şi 45 de ani în utilizarea calculatorului. Astfel, persoanele private de libertate vor urma cursuri de tip ECDL (Permisul European de Conducere a Calculatorului), care presupun utilizare

Proiectul, care are ca scop reintegrarea pe piaţa muncii a puşcăriaşilor, durează până la sfârşitul lui septembrie 2013 şi include şi instruirea şi a 1.600 de angajaţi ANP.

image

Programul durează până în 2013

Programul se desfăşoară în parteneriat cu Euroaptitudini S.A., centru acreditat ECDL, şi este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Programa cursului ECDL Complet
1. Noţiuni de bază ale tehnologiei informaţiei
2. Sistemul de operare Windows
3. Utilizarea unei aplicaţii de procesare de texte (Word)
4. Utilizare Excel
5. Utilizarea aplicaţiilor software specializate pentru baze de date (Access)
6. Utilizarea aplicaţiilor software specializate pentru realizarea unei prezentări (PowerPoint)
7. Utilizarea mijloacelor moderne de comunicare - reţeaua Internet.

Alt program de 18 milioane de lei
În 2008, ANP a semnat un contract de colaborare cu parteneri din Portugalia, care prevedea conceperea unor noi programe educative pentru incluziunea socială. Proiectul, care se derulează până în toamna lui 2011, a primit o finanţare de peste 18 milioane de lei primiţi de la Uniunea Europeană. Printre programe, a fost şi „O zi în penitenciar“, care prevedea petrecerea a 24 de ore, a unor liceeni, în mai mai multe puşcării din ţară.


București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite