Deszăpezire cu 2.000 de lopeţi-cadou împărţite de primar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singura acţiune de mobilizare a bucureştenilor pentru îndepărtarea nămeţilor, “Sarea şi lopata alungă zăpada”, se arată eficientă în sectorul 6, cel mai mare din Bucureşti. Astfel, cele 2.000 de lopeţi împărţite gratuit, în luna noiembrie a anului trecut, au fost folosite ieri de preşedinţii de bloc, alături de unii proprietari de apartamente.

Dumitru Trandafir, un locuitor din zona Pieţei Gorjului, a început să dea zăpada din faţa blocului dar şi de pe trotuarul din jurul acestuia. “Nu vreau să iau vreo amendă, cum am tot auzit că au luat alţii. Mai bine ies şi curăţ că au anunţat că va fi şi ger zilele următoare”, a spus Trandafir, care, înainte de prima ninsoare, a primit şi el o lopată de la Primăria Sectorului 6.

Amenzi de peste 10.000 de lei
Oamenii s-au apucat însă de treabă abia după ce, zilele trecute, şase bucureşteni au primit amenzi a câte 10.500 de lei din cauză că nu curăţat trotuarul din faţa blocului sau a proprietăţii. Alte 230 de persoane fizice şi juridice au fost somate de municipalitate să îndepărteze în totalitate zăpada depusă pe trotuarele aferente spaţiilor comerciale.

Viceprimarul Capitalei, Victor Iovici, le-a mai solicitat responsabililor din cadrul primăriei să acorde o atenţie sporită curăţării semnelor de circulaţie şi a ţurţurilor din zona pasajelor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite